Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
19. 1. 2008,
13.08

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Sobota, 19. 1. 2008, 13.08

8 let

Pajoviču ni žal za vrnitev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Čeprav se je Aleš Pajovič pripravam slovenske reprezentance pridružil sila pozno, se zdi, da je v tem trenutku najmočnejši člen. V obrambi ustavlja visoke in močne napadalce, v napadu zabija.

Po dolgem pregovarjanju in "trdih pogajanjih" je le ugodil Urošu Zormanu ter se priključil reprezentanci. Nedvomno je napravil veliko potezo za moštvo, rokomet in Slovenijo. Kje so tičali vzroki za njegovo neodločnost? "Zelo težko se odlepim od družine. Moja punca Tina sama teži skrbeti za dva mala otroka in psa. Potem smo se skupaj nekako le odločili, da grem. Družini, ki pa je zame vedno na prvem mestu, pa sta priskočila na pomoč babici," je o tem, kar ga je najbolj mučilo za Sportal spregovoril Aleš Pajovič.

Na dveh tekmah s Češko in Poljsko se je 28-letni "celjski bombarder" izkazal tako v obrambi kot napadu. Za Slovenijo je doslej prispeval 14 zadetkov, a njegova vrednost je tudi v obrambi. Po tekmi s Poljsko mu je bilo poraza žal. "Pripravili smo se na Poljake, hoteli smo igrati agresivno, a v prvem polčasu se nam ni izšlo. Nastala je prevelika razlika, ki je z boljšo igro v drugem delu, proti tako kvalitetni ekipi nismo uspeli nadoknaditi."

Veseli se večnega derbija

Seveda se mož na začasnem delu v Ciudadu Realu, ki je pretekle mesece sicer preživel v Kielu, nadeja uspeha proti Hrvaški v nedeljo. Poraz s Poljsko jih po njegovem ne more potreti. "Pokazali smo, da smo zelo dobra ekipa. Pokazalo se je, da znamo igrati, tudi pod pritiskom in z velikim zaostankom. Izgubiti proti Poljakom ni takšna reč, saj gre za izjemno moštvo. Žal mi je le, da nismo izkoristili naših priložnosti, a vsekakor smo se na tej tekmi marsikaj naučili," je povedal mož, ki se ponaša z več kot 620 goli za slovensko izbrano vrsto.

Naši južni sosedi so se kljub pesimističnim napovedim znova pokazali v lepi luči. Slovencev ne čaka lahka naloga. "Videli smo lahko, da Hrvati igrajo isto kot vsa zadnja leta. Globoka, agresivna obramba, v napadu pa Ivano Balić. Veselim se večnega derbija. Mislim, da ne moremo reči, kdo je v prednosti. Ti dvoboji med Hrvaško in Slovenijo so vedno tesni in odprti. Zmagal bo tisti, ki bo imel več želje," je še povedal, "celjski bombarder" Aleš Pajovič.

Njegovi močni streli so kar nekajkrat rešili slovenski napad na Euru 2008. "Nekoliko se mi pozna, da nisem sodeloval na pripravah in da mi manjka strelska forma. Vidim pa, da se mi forma dviga, upam pa tudi, da ne le moja, pač pa celotne ekipe. Želim si, da uresničimo zastavljeni cilj ter se prebijemo v drugi del tekmovanja," je za konec še povedal "Pajo".

Ne spreglejte