Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
21. 1. 2008,
19.23

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Ponedeljek, 21. 1. 2008, 19.23

8 let

Nič pridobljenega v primerjavi z Rusijo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Senzacija prvega dela EP je nedvomno Črna gora, s katero se bo za uvod v glavni del srečala Slovenija. Črnogorci še zdaleč niso naivna ekipa, prej izredno nevarna, a Slovenci so papirnati favoriti.

Prvič na evropskem prvenstvu in pripravijo senzacijo. Nihče namreč ni pričakoval, da se bo iz skupine B v drugi del tekmovanja uvrstila Črna gora, odpadla pa renomirana Rusija.

A nekdanji "brati" z Balkana so prikazali všečno igro ter si z remijem proti četi Vladimirja Maksimova (tri sekunde pred koncem jim je zmago preprečil zadetek Andreja Starika) priborili vstopnico za nadaljevanje. Že takoj po tekmi s Hrvaško si je slovenski selektor ogledal obračun med Norvežani in Črnogorci. "Na videz izgleda Črna gora lahek nasprotnik, vendar kdor meni tako, se je uštel," je pred tekmo z neposrednim nasprotnikom za boj za olimpijske kvalifikacije, opozoril prvi strokovni mož Slovenije Miro Požun.

Muratović in Mrvaljević 45 od 72 zadetkov

Najbolj nevarna sta član Valladolida Alen Muratović ter dobri znanec s slovenskih parketov Draško Mrvaljević, ki sta v treh tekmah Črne gole skupaj dosegla 45 zadetkov od skupno 72 črnogorskih. "Moram priznati, da sem bil zelo presenečen, ko sem videl njihovo igro. Gre za ekipo z visoko in agresivno obrambo, sploh ne igrajo plitko, kot bi pričakoval. Hitro prekinjajo tudi napade, niso pa tako hitri v vračanj v obrambo. Dobri so tudi v križanju zunanjih igralcev ter izredno gibljivi," je analiziral nasprotnika strateg Slovenije.

Zmaga s Črno goro je nujna. Čeprav zaradi tega ne bi smelo biti prevelikega pritiska na slovensko moštvo. Kvaliteta in izkušnje so na strani Slovenije, a le preudarna igra brez hitenja lahko obrodi sadove. "Pokazali smo, da lahko premagamo vsakega, pa tudi proti vsakemu izgubimo," pravi Miladin Kozlina, katerega čas bi še moral priti in dodaja: "Vse bo odvisno od nas samih. Igrati znamo, treba je le pokazati."

Očitno bo za drugi del turnirja ostala ista 16-erica igralcev, ki bo poskušala premagati še Dance in Norvežane, ki naj bi bili po prepričanju selektorja Slovenije na podobni ravni kot Poljaki in Hrvati. "Vsi so na zadnji tekmi navijali za Črno goro proti Norveški, da se bi naprej uvrstili prvi, a potem je bilo jasno, da ni nihče nič pridobil v primerjavi z Rusijo," je na neugodnost torkovih nasprotnikov še opomnil Požun.

Rokometaši želijo v drugem delu igrati podobno kot v prvem. Upamo lahko le, da se bodo stvari "poklopile" in da bo tudi sreča na kakšni tekmi na slovenski strani.

Ne spreglejte