Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
1. 10. 2008,
17.16

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Sreda, 1. 10. 2008, 17.16

6 let, 7 mesecev

Napovedi uresničene: Požun ostaja, Pori prihaja

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Predsedstvo Rokometne zveze Slovenije je na seji Mira Požuna potrdilo kot nadaljnjega selektorja moške reprezentance, ženske pa bo odslej vodil Primož Pori. RZS bo dobila novega predsednika.

Izmed 14 točk na dnevnem redu seje predsedstva Rokometne zveze Slovenije je bila za slovenski rokomet najbolj zanimiva šesta, ki je govorila o selektorjih reprezentanc. Predsedstvo – prisotnih je bilo 12 od 20 članov (za sklepčnost je potrebna prisotnost več kot polovice) je sprejelo sklep predlagan s strani strokovnega sveta, da se Miru Požunu poda nov mandat za vodenje slovenske moške izbrane vrste ter glasovalo tudi o novem selektorju ženske reprezentance. Kandidat je bil le en – Primož Pori. Slednji bo na selektorskem stolčku zamenjal Roberta Beguša, ki je dekleta vodil od leta 2004, a je strokovni svet njegov mandat ocenil za neuspešnega. Mandat Požuna in Porija je le do konca kvalifikacijskega ciklusa za EP oziroma SP.

Osterlič ne vidi spopada interesov

Na mestu direktorja reprezentanc, kljub pričakovanjem, da bo ponudil odstop ostaja Stane Ostrelič. "Mislim da je prav, da ostanem na mestu direktorja reprezentanc do konca kvalifikacij. V tem trenutku je preveč menjav na sami Rokometni zvezi, zato sem ocenil sam pri sebi in v pogovoru z igralci, da moramo ostati skupaj. Bežanje v tem trenutku ob takšnih rezultatih kot jih imajo reprezentance ni prava odločitev. Nikoli nisem bežal."

Slednji se je namreč zavezal RK Gorenju Velenju, kjer bo deloval kot športni direktor, a sam pravi da tu ne vidi nikakršnega spopada interesov. "Združljivost funkcije? Mislim, da tu ni konflikta interesov. Po 15 letih dela z reprezentancami me pozna vsa rokometna javnost v državi in ve, kakšen sem. Delam v interesu slovenskega rokometa. Ko pa bomo tu odnehal, pa se seveda zelo veselim po dolgem času posvetitvi delu v klubskem rokometu. Zame bo to nov, velik izziv. "

Bobinac prihaja na čelo

Že dolgo se je v rokometnih kuloarjih govorilo tudi o morebitni zamenjavi predsednika Rokometne zveze Slovenije. Zgodilo se je. Dosedanji predsednik Žiga Debeljak, sicer predsednik uprave Mercatorja, je podal odstop, kar je predsedstvo sprejelo. Za svojega naslednika je predlagal predsednika uprave Gorenja, predsednika RK Gorenje Velenje in člana predsedstva RK Olimpija, Franja Bobinca. Slednjega smo že v nedavnem intervjuju povprašali o morebitnem vodenju RZS.

Debeljak je po svoji odločitvi dejal, da je že leto dni iskal naslednika: "Takšnega kandidata sem našel. To je Franjo Bobinac, ki je kandidaturo sprejel, sam pa se na skupščini umikam z mesta predsednika." Prvi mož krovne rokometne organizacije Slovenije je Debeljak postal 25. maja 2006. Na vprašanje, če se je za odstop odločil tudi zaradi črnega rokometnega leta, pa je odgovoril: "Funkcijo sem prevzel, ker so me zato prosili na Rokometni zvezi Slovenije, kot predstavnik enega največjih sponzorjev rokometa. Že takrat smo se dogovorili, da bo šlo za enoletno obdobje, pretekli sta dve leti in pol. Dolgo sem iskal človeka, ki bi bil pripravljen prevzeti vodstvo in, ki bi bolje kot jaz poznal rokomet ter bo dovolj vpet v slovenske gospodarske tokove, da bo lahko zagotavljal uspešno finančno podporo. Ni bilo lahko, zato sem še toliko bolj vesel, da je gospod Franjo Bobinac predlog sprejel. Predvideno je, da bi nastopil kot nadomestni predsednik za isti mandat, kot bi ga imel jaz. Torej do sredine leta 2010."

Na izpraznjeno mesto v predsedstvu bo predlagan predsednik RK Krško, Boštjan Kozole. O predsedniku in novem članu predsedstva bo 21. oktobra odločala skupščina RZS.

Seja predsedstva je seveda potekla za zaprtimi vrati, kar je uvedel prav Debeljak, s prihodom Bobinca pa bo rokomet bržkone znova zaživel in verjetno bodo tudi seje znova postale odprte za javnost.

Ne spreglejte