Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
1. 12. 2009,
13.23

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Torek, 1. 12. 2009, 13.23

8 let

Na izredni skupščini bodo glasovali o zaupnici Galofu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Zveza rokometnih prvoligašev Slovenije se bo v četrtek v Ljubljani sestala na izredni skupščini z eno točko dnevnega reda - glasovanjem o zaupnici predsedniku Jožetu Galofu ter celotnemu predsedstvu.

Prvi mož najmočnejše rokometne lige v Sloveniji Galof meni, da so razlogi za sklic izredne skupščine neutemeljeni: "To je razvidno iz gradiva, ki so ga predložili predlagatelji za sklic izredne skupščine in ki ga boste mediji dobili na sami skupščini." Po njegovem mnenju so dobro delali zadnji dve leti, odkar je prevzel ta položaj. "Naredili smo veliko, velike premike, od sponzorjev do medijskega pokrivanja, ko imamo vsak krog televizijsko pokrit. Uspehi so vidni, mogoče tudi to koga moti."

"Glavni pobudnik je bilo Gorenje, ki je dobil še tri sopodpisnike, da so lahko to vložili. Mogoče je bilo celo neprimerno vloženo o zaupnici, bolj logično bi bilo, da bi se glasovalo o nezaupnici. Kaj si mislimo? Mi vemo, da smo delali in izvrševali sklepe, ki so jih klubi sprejeli. Mogoče nekateri več ne morejo imeti takšnega vpliva na določene stvari in je v temu vzrok. Klubi se bodo odločili, niti ne lobiramo ali jih prosimo, mi smo delali, klubi pa naj povejo," je še dejal. Da bo skupščina sklepčna, se je mora po Galofovih besedah udeležiti polovica članov, torej šest.

Izredna skupščina, ta bo deveta po vrsti, je bila pričakovana. Predsedstvo ZROPS jo je sklicalo po tem, ko je 21. oktobra predsedstvo krovne nacionalne rokometne organizacije pod drobnogled vzelo nesoglasja med zvezo rokometnih sodnikov in združenjem prvoligašev ter se je zaradi kakovosti sojenja postavila pod vprašaj regularnost domačega državnega prvenstva.

Predsednik Rokometne zveze Slovenije Franjo Bobinac je takrat zvezo društev rokometnih sodnikov in združenje rokometnih prvoligašev pozval, naj rešita medsebojna nesoglasja, in napovedal izredno sejo prvoligaškega združenja o zaupnici vodstvu te organizacije.

Ne spreglejte