Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
1. 3. 2009,
18.59

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Nedelja, 1. 3. 2009, 18.59

8 let

Madžarska in Švedska bosta pravi izziv

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
V EHF tednu namenjenem reprezentancam se je slovenska ženska reprezentanca zbrala v Radencih, od tam pa se bo v torek odpravila v Miškolc, kjer jo čakata tekmi z Madžarsko in Švedsko.

Selektorju Primožu Poriju znova nekaj težav povzročajo poškodbe, saj je sodelovanje zaradi želodčnih težav odpovedala Manuela Hrnjić, medtem ko je Maja Šon navkljub težavam z ramo prispela na severovzhod Slovenije (ni še jasno, ali bo odpotovala v Miškolc). Šele v ponedeljek se bo ekipi pridružila Maja Breznik, ki nocoj na severu Evrope igra še tekmo norveškega prvenstva. Na tokratnem seznamu pa ni Ane Gros (čakajo jo naporne tekme z mladinsko selekcijo), Nine Jeriček (poškodba roke), Miše Marinček, Sergeje Stefanišin in Špele Cerar (klubska obremenjenost).

"Upam, da prepričamo Špelo, da se nam pridruži do torka in z nami odpotuje na Madžarsko, saj imamo ob odsotni Šonovi, na tem položaju le Nušo Skutnik. Zelo bi bili veseli, če bi se nam pridružila." Na mestu organizatorke igre pa je poškodovano Nino Jeriček zamenjala Neža Mitruševska. Sicer pa je Pori povabil tudi nova imena – Majo Zrnec ter Amro Pandžić.

"Žal mi je, da nismo skupaj v najmočnejši postavi, a nič zato. Tudi dekletom sem dejal, da naj vsaka posebej in vse skupaj sprejmejo izziv," je še dejal selektor Pori, ki bo z dekleti najprej opravil nekaj treningov v Radencih, nato pa odpotoval v Miškolc na Madžarskem, kjer jih čakata dve tekmi. V sredo in četrtek (obakrat ob 18.00) se bodo dekleta pomerila z reprezentancama Madžarske in Švedske.

"Rezultatsko tekmi ne bosta pomembni, zagotovo pa bo šlo za pravi evropski dražljaj in vtis, koliko smo napredovali. Obe naši nasprotnici sta težki reprezentanci in sodita v sredino A lestvice," poudarja Pori in dodaja: "V primerjavi s Švico, s katero smo nazadnje igrali, bo to povsem drugačen izziv."

V ponedeljek se bo slovenska ženska reprezentanca v Radencih pomerila še s tamkajšnjim moškim klubom.

Ne spreglejte