Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Ponedeljek,
18. 2. 2013,
18.50

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Borut Mačkovšek

Ponedeljek, 18. 2. 2013, 18.50

8 let

''Mačkovšek je velik biser, a tudi velik otrok''

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Trener Celja PL Vladan Matić o skorajšnjem odhodu svojega dragulja Boruta Mačkovška.

Kljub možnosti, da bi se to zgodilo, Borut Mačkovšek (še) ni podpisal z bundesligašem Hannovrom, kjer pa je že opravil zdravniški pregled. ''Do junija je igralec Celja Pivovarne Laško, potem verjetno ne več. Pošteno opravlja svoje delo. Ravno zdaj prikazuje najboljše igre, dozoreva. Zdaj se vrača, kar smo dve leti vlagali vanj. Morda je najbolje zanj in za vse, da odide, če si to tako želi. Ni mu treba braniti odhoda,'' ima mešane občutke ob skorajšnjem slovesu Boruta Mačkovška, 204 centimetre visokega levega zunanjega Celja, njegov trener Vladan Matić, ki ne verjame, da bi imel lahko ob morebitnem podpisu sredi sezone za drugi klub 20-letnik psihološke težave, povezane z motivacijo. Prav nasprotno.

''Mislim, da je to pomik v pozitivno smer. Zdaj se je sprostil in igra razbremenjeno. Nasmejan je. Res mi je žal, da odhaja. Včasih sem ga branil pred ekipo, ki se je zaradi tega kdaj celo jezila name. Borut je Borut. Velik bister je, a tudi velik otrok. Počasi dozoreva. Zdaj se pogovarjamo, kako bo v Nemčiji. Mora se popolnoma zresniti, če meni, da lahko konča v Kielu. A za to ima vse predispozicije,'' je prepričan Matić. Za Mačkovška se je sicer zelo ogreval Flensburg, kamor si je Primorec tudi sam najbolj želel, vendar naj bi se po nekaterih podatkih zataknilo pri odškodnini.

Celjski trener na zadnjo tekmo skupinskega dela - v četrtek ga čaka gostovanje pri Sävehofu - ne odhaja povsem brez skrbi. Celjani teoretično še niso v osmini finala. Če Constanta na primer premaga Kiel in se pivovarji praznih rok vrnejo s Švedskega, ne bodo četrti. A tudi Sävehof ima gotovo svoje upe, čeprav je v Zlatorogu slavil za šest golov. Brez dvoma se bo spustil v lov na to razliko. ''Na Švedskem moramo iti na zmago. Vsaka druga računica nas lahko zavede in odpelje v negativno smer. Proti Sävehodu prihaja v poštev le zmaga ali točka. Če bi vzeli točko v Madridu, bili smo ji zelo blizu, bi bili zdaj bolj razbremenjeni. A takšno je življenje. Nič ne moremo doseči na lahek način,'' skomigne z rameni srbski trener, ki priznava, da napad ni na želeni ravni, želi si tudi več polprotinapadov: ''Škripa, škripa, napad moramo 'podmazati'. Veste, kaj me najbolj boli? To, da ne moremo biti nagrajeni za dobro obrambo. Če postavimo najmočnejši obrambni zid, iz tega težko razvijamo polprotinapad. Poskušali smo tudi z Alemom Toskićem kot prenašalcem žoge. Če bi postavil lažje igralce, ki bolje prenašajo žogo, bi imeli težave z obrambo. Nekaj je treba žrtvovati.'' Celjani so sicer trenutno v najboljšem položaju od omenjenih treh ekip. S šestimi točkami so na četrtem mestu.

Ne spreglejte