Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
14. 11. 2011,
11.06

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Pivovarna Laško Celje Gorenje

Ponedeljek, 14. 11. 2011, 11.06

8 let

M. Bezjak: Ne potrebujemo drugega trenerja

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Derbi med velenjskimi in celjskimi rokometaši je zanesljivo dobila domača ekipa Gorenja. Po tekmi so v obeh taborih tarnali nad poškodbami, 'ose' pa so opomnile, da ne potrebujejo drugega trenerja.

Sosedski obračun med rokometaši Gorenja in Celja Pivovarne Laško je moralo kar nekaj igralcev izpustiti zaradi poškodbe, a Velenjčani se za to niso kaj dosti zmenili in so v pravih trenutkih znali premakniti prestavo višje. "Odločila je naša odlična igra v obrambi in naša daljša klop. Danes smo igrali tudi za naše poškodovane soigralce. Mislim, da smo zmagali zasluženo in da smo pokazali, da so naše želje o naslovu prvaka realne," je po tekmi odločno dejal mladi Jure Dolenec. Domača ekipa je igrala brez Željka Muse, Nikole Manojlovića, Nika Medveda in Mihe Svetelška, 'pivovarji' pa že nekaj časa ne morajo računati na Gregorja Potočnika in Nemanjo Zelenoviča, sedaj pa se je na listi znašel še Španec Carlos Prieto.

Ekipa diha eden za drugega

Velik delež k zmagi je za 'ose' prispeval Marko Bezjak, ki je v statistiko vpisal kar devet zadetkov.

"Danes smo igrali tudi za poškodovane soigralce, v dvorani je bila neka posebna energija. Igralci smo zaigrali odlično tako v napadu kot obrambi," je srečanje opisal velenjski kapetan in se nato spomnil tudi na aktualno temo menjave trenerja: "Pred tekmo nam je bilo težko, ker se je toliko govorilo menjavi našega trenerja Branka Tamšeta, a s to tekmo smo dokazali, da ne potrebujemo drugega trenerja. Igramo dobro in dokazali smo, da smo prava ekipa, ki diha eden za drugega." Na klop Gorenja naj bi namreč sedel Matjaž Tominec, a do tega zaenkrat še ni prišlo.

Po padcu se niso pobrali

Obrazi na celjski strani razumljivi niso bili tako nasmejani in samozavestni, saj je bilo v igri vse preveč napak.

"V prvem polčasu smo žal zgrešili veliko 'zicerjev', kar je botrovalo temu, da smo na odmor odšli z zaostankom. V drugem polčasu se je ponovila zgodba z Mariborom, ko smo imeli nekaj črnih minut in smo padli, nato pa se nam potem ni uspelo več popolnoma vrniti v igro. Za razliko od minulih tekem smo tudi v obrambi v nadaljevanju zaigrali slabše od pričakovanj," je potek tekme opisal celjski trener Vladan Matić in nato tudi on spomnil na težave njegove ekipe s poškodbami: " V času od zadnje tekme smo imeli težave s poškodbami, a o njih nismo hoteli govoriti naglas. Vratar Dejan Perić je šele v petek opravil en trening, težave s prstom ima tudi Rok Žuran. Sicer pa sem že pred sezono dejal, da naša ekipa ni ekipa zvezdnikom, ampak delavcev. Delali bomo tudi naprej in slušali čim prej odpraviti napake z tekme v Velenju."

Gorenje v naslednjem, 11. krogu, državne 1. NLB Leasing lige gostuje v Ormožu, k Celjanom pa v goste prihaja novomeška Krka.

Ne spreglejte