Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
2. 6. 2012,
17.33

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Sobota, 2. 6. 2012, 17.33

8 let

Kvalifikacije zaključili na zadnjem mestu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Od kvalifikacij in evropskega prvenstva 2012 se slovenska ženska rokometna reprezentanca poslavlja s porazom proti Avstriji. Slaba predstava izbrank Toneta Tislja za zadnje mesto v skupini 5.

lovenske rokometašice so imele pred zadnjim krogom v kvalifikacijski skupini 5 na lestvici točko prednosti pred Avstrijkami (2-1). Toda po porazu na medsebojni tekmi v gosteh so padle na zadnje mesto, reprezentanca Avstrije pa se je s prvo zmago v skupini prebila na tretje. Že pred tekmo je bilo jasno, da sta se iz skupine 5 na EP na Nizozemskem uvrstili Švedska in Češka.

Začetek tekme v mestu Maria Enzersdorf pri Dunaju je minil v znamenju znova oslabljene slovenske izbrane vrste, ki si je naprej trikrat priigrala dva zadetka prednosti (2:0, 3:1, 4:2), v deseti minuti pa po zadetku Nine Jeriček prvič tudi tri (5:2). Enaka razlika je bila tudi v dvanajsti (6:3) in domači selektor Herbert Müller je vzel minuto odmora. Ta je njegovim igralkam zelo koristila, saj so pet minut pozneje najprej izenačile na 6:6, s skupnim izidom kar 6:0 pa so v 21. vodile z 9:6. Za slovensko obrambo je bila nerešljiva uganka Katrin Engel, ki je že v prvem polčasu dosegla sedem zadetkov. Do odhoda na odmor se je prednost v korist Avstrijk ves čas gibala od dveh do treh zadetkov, tik pred koncem prvega dela igre pa je prvič znašala štiri gole (14:10).

Z dvema zaporednima zadetkoma Laure Magelinskas v uvodnih minutah drugega polčasa so gostiteljice hitro povedle s plus šest (17:11). Ista igralka je s svojim osmim zadetkom (sedem jih je dosegla s črte sedmih metrov) v 43. minuti poskrbela za prvo vodstvo Avstrije z desetimi goli – bilo je 24:14 in slovenska reprezentanca je bila na robu velikega poloma.

Toda ekipa selektorja Toneta Tislja je v šestih minutah dosegla šest zadetkov zapored in v tem času ni prejela nobenega, tako da so Avstrijke deset minut pred koncem vodile samo še s 24:20. V končnici so se slovenske igralke v 53. minuti približale le na minus tri (22:25), štiri minute pozneje pa po zadetku Neli Irman zgolj še za dva zadetka (25:27).

Laura Magelinskas je svoji reprezentanci spet priigrala tri zadetke naskoka, ko je bilo v 58. minuti 28:25, toda še v isti minuti je v polno zadela Alja Koren za zmanjšanje na 26:28. Domača reprezentantka Sonja Frey je nato zadela stativo, vratarka Petra Blazek pa je ubranila strel Sanje Gregorc s šestmetrske črte. Končni izid 29:26 je nekaj sekund pred koncem tekme s svojim 11 zadetkom postavila Laura Magelinskas.

Ne spreglejte