Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
11. 12. 2011,
12.52

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Vid Kavtičnik Blaž Vončina

Nedelja, 11. 12. 2011, 12.52

8 let

Kavtičnik sedemnajstkrat v dveh dneh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Od slovenskih rokometašev v tujini sta se izkazala Vid Kavtičnik s 17 zadetki v dveh dneh francoskega pokala in Blaž Vončina z 12 obrambami v španskem prvenstvu.

"Z rezultatom sem izjemno zadovoljen. Upam, da nam uspe tudi v finalu, kjer nikakor ne bo lahko, a igrali bomo s 110 odstotki moči," je po zmagi v polfinalu francoskega ligaškega pokala povedal junak tekme Vid Kavtičnik, ki je Chamberyju nasul kar devet zadetkov, z naskokom največ v moštvu Montpellierja. Dragan Gajič in Primož Prošt se v statistiko nista vpisala. Že dan po polfinalu je bilo na vrsti finale, kjer so se srečali s Saint Raphaelom. V napeti – kot se za finale spodobi – tekmi, so več sreče imeli rokometaši Montpelliera in na koncu izvlekli zmago z zadetkom razlike. "Saint Raphael je v obrambi odigral trdo, kar se je poznalo v našem napadu, ki je bil dosti bolj medel kot v polfinalu. Dve tako pomembni tekmi v dveh dneh ni lahek zalogaj, toda na koncu, v zadnjih desetih minutah smo, čeprav izmučeni, našli recept in prišli do tako želene zmage, je z zlatom okoli vratu povedal Kavtičnik, ki je bil tudi v finalu izjemen. Zabil je osemkrat, Gajić je dodal tri, Prošt pa ni branil.

Z dvanajstimi obrambami se je izkazal tudi Blaž Vončina, ki je s Huesco na gostovanju v obmorskem Saguntu remiziral. Remi z rivalom z dna lestvice za Huesco gotovo ni uspeh, ampak po dolgem nizu porazov so tri točke v zadnjih dveh krogih še kako dobrodošle.

Konec tedna se prvenstvo nadaljuje tudi v Nemčiji. Rokometaši so bili aktivni tako v prvi, kot tudi v drugi ligi. Boštjan Hribar je z Eintrachtom gostoval v Hannovru in v petnajstem letošnjem obračunu zabeležil štirinajsti poraz. Nič kaj bolj uspešen ni bil niti Aljoša Rezar. Gummersbach, ki mu letos ne gre in gre, je tako zabeležil še en poraz in je le dva mesta boljši od zadnjeuvrščenega Eintrachta. V drugi ligi je Bittenfeldu do zmage Gregor Lorger pomagal z eno obrambo, Ognjena Backoviča pa ni bilo v ekipi.

Sta pa lahki zmagi zabeležila Miha Žvižej in David Koražija. Žvižejev Silkeborg je v danskem prvenstvu bil boljši od Skanderborga, na Madžarskem pa je Veszprem premagal Balatonfüredi. Žvižej je zadel enkrat, Koražija pa se med strelce ni vpisal.

Na poljskem je negativno presenetila Wisla Luke Dobelška in Boštjana Kavaša. Sedemkratni poljski prvaki so proti sedmouvrščeni Nielbi prišli le do neodločenega izida. Bolj uspešne pa so bile Kielce Uroša Zormana, ki so na gostovanju v Lubino zmagale z desetimi zadetki razlike. Zorman je prispeval tri.

Ne spreglejte