Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
22. 5. 2011,
20.18

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Matjaž Brumen

Nedelja, 22. 5. 2011, 20.18

8 let

Jure Dobelšek: Lovorika nam pomeni zelo veliko

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Lovorika je tam, kjer so v koprskem klubu načrtovali. Benfica v finalu ni bila mačji kašelj, a Koper se je prebil na vrh Stare celine. Pokal challenge je bil dober izziv, ambicije pa so še višje.

Sebastian Skube: "Aktiven rezultat smo si priigrali že na Portugalskem. Vedeli smo, da nam tukaj, v Kopru ne bo nič lažje. V prvem polčasu smo igrali dobro, v drugem polčasu smo nekoliko padli. Poznala se je naša fizična utrujenost, dovolili smo Benfici, da se približa, a tekmo smo varno pripeljali do konca, pokal pa tja, kamor sodi. Tako za klub kot za nas igralce je zgodoviski uspeh. Čas je za kratko veselje."

Dean Bombač: "Bilo je res napeto, večina igralcev igramo po šestdeset minut. V drugem polčasu nam je padla koncentracija. To se nam dogaja kar pogosto – da igramo dobro, potem pa pride 'luknja'. K sreči je bila ta danes majhna in uspeli smo v tistem, kar smo si želeli. Dosanjal sem svoje sanje, a te se tukaj ne končajo. Ambicije so višje."

Jure Dobelšek: "Vedeli smo, da so Portugalci zelo dobra ekipa, da imajo nekaj reprezentantov. Vendar danes sploh ni bilo vprašanje, kdo bo zmagal, čeprav so se približali na dva gola. Lovorika pomeni zelo veliko, še posebej tistim, ki doslej še nismo osvojili nobenega evropskega naslova. Pomeni pa veliko tudi za slovenski rokomet. Časa za proslavljanje ne bo dosti, nekaj pa vendarle, a že v petek nas čaka zadnja tekma državnega prvenstva."

Jure Vran: "Proti koncu smo nekoliko 'padli' v igri, Benfica se ni predajala, šlo je nekoliko na tesno. Ampak rezultat bo kmalu pozabljen, šteje le to, da smo v vitrine prinesli evropski pokal. Lovorika je, lovorika. Še posebej, če je evropska. Upam, da bomo s tem pomagali tudi slovenskemu rokometu, da dobi kakšno točko več. "

Matjaž Brumen: ''Pokazali smo se v pravi luči. Igrali smo dobro, padec se je zgodil, saj nimamo prave zamenjave za Skubeta in Bombača. Nabrala sta si izkušnje in mislim, da zelo napredovala, kar bo v vsaki naslednji tekmi še kako pomembno. Zaslužena naša zmaga, bil je težek boj, veseli smo lovorike. Vemo pa, da nas čaka še hud boj v petek."

Fredi Radojkovič, trener: ''Pričakoval sem takšno tekmo, vedeli smo, da je kakovost na naši strani. Bili smo favorit v tem tekmovanju že od samega začetka. A ko prideš do finala, kakovost ni vedno garancija. V obrambi smo igrali zelo dobro, kar je tudi odlika naše ekipe, tudi v drugem polčasu se je to pokazalo. Ko smo imeli sedem zadetkov prednosti, smo padli v igri v napadu, to se nam dogaja pogosto, saj nimamo zamenjave za zunanjo linijo. Vedeli smo, da Skube in Bombač, ki sta velika potenciala slovenskega rokometa, nimata takšnih izkušenj kot drugi. Prvič sta igrala na tem nivoju in napake so nekaj normalnega. Še posebej pa sem vesel, da ekipa diha kot eno, da je pravi kolektiv in da prav takrat, ko je najbolj pomembno, stopi skupaj."

Ne spreglejte