Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
11. 8. 2017,
14.21

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,25

Natisni članek

Vardar

Petek, 11. 8. 2017, 14.21

6 let, 6 mesecev

Rokometni in nogometni Vardar bo konec sezone ostal brez vlagatelja

Evropski prvak ostaja brez svojega Dedka Mraza

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,25
vardar evropski prvak rokomet | Foto Guliver/Getty Images

Foto: Guliver/Getty Images

Lastnik moškega in ženskega rokometnega ter nogometnega kluba Vardar, ruski milijonar Sergej Samsonenko, je sporočil, da po koncu letošnje sezone ne bo več vlagal v klub iz Skopja. Poslovneža, ki biva v Makedoniji, so razjezile žaljivke, ko naj bi dvignil cene vstopnic za tekmo Vardarja proti Fenerbahceju v boju za skupinski del evropske lige.

"Makedonija je moj dom in dom moje družine že 11 let. Vložil sem velikanske vsote v razvoj športa v državi," je v pismu, ki ga je napisal kot odgovor na kritike in žaljivke, da naj bi klub za tekmo zadnjega kroga kvalifikacij med Vardarjem in turškim Fenerbahcejem dvignil cene vstopnic, začel Samsonenko.

"Nikoli me niso tako poniževali kot v zadnjih dneh"

Nadaljeval je, da nobena cena vstopnic ne more povrniti njegovih finančnih vložkov v makedonski šport. "Dovolj je. Nikoli me niso tako žalili in poniževali kot v zadnjih dneh. Sprejel sem odločitev, čeprav zelo težko. To je moja zadnja sezona, ko bom vlagal v tri makedonske klube," je zapisal ruski poslovnež, ki bo klub predal nekdanjim lastnikom, a jim ga bo zapustil v "odličnem stanju, s številnimi lovorikami, ugledom in brez dolga".

Kaj je razjezilo Samsonenka?

Po poročanju spletnega portala www.balkan-handball.com je za kapljo čez rob poskrbela odločitev uprave RK Vardar, da skokovito podraži vstopnice za tekmo med Vardarjem in Fenerbahčejem ter da tujim navijačem omogoči navijanje na južni tribuni, ki je sicer tradicionalno rezervirana za najzvestejše navijače Vardarja.

Vstopnice za obračun Vardar-Fenerbahce po pet evrov

Samsonenko je po poročanju makedonske tiskovne agencije Mia sporočil še, da bodo vstopnice za tekmo med Vardarjem in Fenerbahcejem stale pet evrov ne glede na to, za kateri sektor jih bodo navijači kupovali. Tistim, ki so vstopnice že kupili, bo povrnil razliko. Pred tem so vstopnice za omenjeni nogometni obračun stale med 32 in 50 evrov.

Ne spreglejte