Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Ponedeljek,
2. 10. 2017,
19.28

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,58

Natisni članek

Dean Bombač Andreas Wolff Kielce Uroš Zorman Talant Dušebajev

Ponedeljek, 2. 10. 2017, 19.28

6 let, 6 mesecev

Megaprestop(i) v Kielce

Andreas Wolff v Kielce, kjer bo Dean Bombač ostal še pet let

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,58
andreas wolff | Foto Sportida

Foto: Sportida

Redna udeleženka zaključnega turnirja lige prvakov, ekipa poljskih Kielc, je oznanila impresivni seznam okrepitev. Največ pozornosti je vzbudil podpis odličnega nemškega vratarja Andreasa Wolffa. Nekaj igralcev je podaljšalo pogodbe, med njimi pa je tudi slovenski reprezentant Dean Bombač.

Eden od najboljših vratarjev na svetu, Nemec Andreas Wolff, leta 2019 prihaja v Kielce. Tedaj se mu izteče pogodba s Kielom. Zato niso resnične navedbe o vrtoglavi odškodnini v znesku tri milijone evrov, ki so se pojavile v številnih medijih. Če bi Nemec morda prišel že po letošnji sezoni, bi Kielce morale plačati odškodnino, a je po naših informacijah omenjeni znesek bistveno previsok.

Wolfov soigralec bo tudi slovenski reprezentant Dean Bombač. Primorec je namreč pogodbo podaljšal za dodatne tri sezone in bo tako pri enem od najambicioznejših klubov na svetu ostal vse do leta 2022. Pogodbi sta podaljšala še trener Talant Dušebajev (do leta 2023) in krožni napadalec Julen Aguinagalde (do 2019).

Dean Bombač bo za Kielce, če se seveda vmes ne bo kaj spremenilo, igral še pet let. | Foto: Grega Valančič/Sportida Dean Bombač bo za Kielce, če se seveda vmes ne bo kaj spremenilo, igral še pet let. Foto: Grega Valančič/Sportida

Novih šest sezon zaupanja v Dušebajeva

S tem pa novic iz Kielc še ni konec. V prihodnje se bodo klubu pridružili Hrvat Luka Cindrić, ki bo nadomestil Uroša Zormana, mladi Poljak Arkadiusz Moryto (desno krilo, do 2018-2021), Španec Ángel Fernández Pérez (levo krilo, 2018-2021), Belorus Artjom Karalec (krožni napadalec, 2018 – 2022), Srb Vladimir Cupara (vratar, 2018-?), Francoz Nicolas Tournat (krožni napadalec, 2020–2023).

Več kot očitno je pomlajevanje zasedbe, ki je leta 2016 postala vladar Evrope. In večkrat očitno je, da mecen Bertus Servaas kljub negotovemu začetku evropske sezone - pred dnevi so Kielce izgubile tudi v Celju - trdno zaupa trenerju Dušebajevu. Del nejgove zasedbe seveda ostaja Blaž Janc, ki je na Poljsko prispel to poletje.

Ne spreglejte