Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
15. 6. 2012,
9.59

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

rekreacija

Petek, 15. 6. 2012, 9.59

8 let

Z Malim Maratonom Mozirja do Alonsove kape

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
V soboto, 16. junija, bodo Mozirje zavzeli tekači, na sporedu bo namreč tretji Mali Maraton Mozirja, ki ima letos tudi dobrodelno noto. Prislužite si lahko Ferrarijevo kapo s podpisom Fernanda Alonsa.

Mali Maraton Mozirja že tretje leto zapored privablja lepo število rekreativnih tekačev, ki bodo tudi letos preplavili naselje ob Savinji. Športno društvo Mozirje je namreč poskrbelo, da bodo na teku lahko tekli tako najmlajši kot najbolj vzdržljivi tekači, ki se bodo v soboto podali na 21-kilometrsko preizkušnjo. Tako bo več kot 500 prijavljenih tekačev tekaško pripravljenost preizkusilo na štirih razdaljah.

Kot prvi se bodo ob 9.00 na teke podali najmlajši, ki bodo na premiernem Otroškem teku pretekli 200 metrov. Organizatorji želijo z otroškim tekom, ki bo letos na sporedu prvič, otrokom približati in privzgojiti športni duh, ki jim bo služil kot dobra popotnica za kakovostno bivanje. Po tekih za najmlajše pa bodo ob 10.00 sledili družinski tek na 6 kilometrov, rekreacijski tek na 11 kilometrov in vrhunec prireditve mali maraton, na katerem bo najbolj vzdržljive tekače in tekačice pričakalo 21.209 metrov. Zmagovalca lanskoletnega Malega Maratona Mozirja sta Peter Tonkli, ki je dobrih 21 kilometrov pretekel s časom 1:14:56, v ženski konkurenci je slavila Nataša Aničić, ki je v cilj pritekla s časom 1:35:35. Lanskoletna zmagovalca sta tudi rekorderja proge tega relativno »mladega« teka.

Z dobrodelnostjo do Alonsove kape

Prireditelji mozirškega maratona so se odločili, da bo imela letošnja prireditev dobrodelno noto. V ta namen so pripravili dražbo originalne kape Ferrarijeve ekipe, ki jo je na Veliki nagradi Kitajske podpisal dvakratni svetovni prvak Fernando Alonso. Izkupiček "Alonsove" kape, ki ima posebno serijsko številko in je v redni prodaji ni mogoče kupiti, bo Športno društvo Mozirje namenilo športnim aktivnostim varovancev Varstveno delovnega centra (VDC) Mozirje, ki pokriva potrebe odraslih invalidnih oseb z motnjo v duševnem in telesnem razvoju. Dražba že poteka na spletni strani www.mm-mozirja.com, prijetno s koristnim pa boste lahko združili tudi na dan prireditve, ko boste svojo ponudbo za kapo rdeče puščice lahko oddali na prireditvenem prostoru.

Ne spreglejte