Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
4. 6. 2013,
8.52

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Torek, 4. 6. 2013, 8.52

7 let, 12 mesecev

VIDEO: Kako trenira vroča Nadiya?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Kdor je Nadiyo Bichkovo občudoval na plesišču, modni brvi ali glasbeni turneji Severine, pozna njene izpiljene in atraktivne gibe. S kamero smo preverili, kaj počne na treningu.

Z Nadiyo Bichkovo in njenim plesnim partnerjem Miho Vodičarjem smo se srečali v prostorih Plesne šole Urška na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani, kjer preživita večino svojega časa. "Glede na to, da tukaj preživim več časa kot doma, bi ga lahko imenovala kar moj prvi dom," je uvodoma povedala 23-letna profesionalna plesalka latinsko-ameriških in standardnih plesov, ki si v prihodnosti skupaj z Mihom želi voditi lastno plesno šolo in vzgojiti čim več plesalcev svetovnega ranga.

Šport ali umetnost?

Čeprav nekateri menijo, da ples bolj kot med športne zvrsti spada v svet umetnosti, pa je po ogledu intenzivnega plesnega treninga kristalno jasno, da je takšno razmišljanje povsem odveč. K temu povsem nehote pripomore tudi Nadiya, ki na fotografovo prošnjo, da bi jo raje slikal pred treningom, ko je še sveža in spočita, z odgovorom: "Jaz da bi bila utrujena? No, po sedmih urah treninga, mogoče!" daje vedeti, da je več ur trajajoče plesno naprezanje prej običajna praksa kot pa izstopajoč dogodek.

Jahanje, tenis in golf

Čeprav je atraktivna plesalka, ki že pri 23 letih resno razmišlja o naraščaju, povsem predana plesu, pa se ni branila okusiti niti drugih športnih zvrsti. "Ko bova z Mihom zmagala na svetovnem prvenstvu in ko se bom malce umaknila iz tekmovalnega športa, bom poskusila tudi kaj drugega. Izdelala sem že seznam športov, ki jih želim poskusiti," nas je presenetila z odgovorom. Seznam je obsežen, a prva tri mesta so jasno zakoličena. "Kot majhna deklica sem veliko jahala – moja mami se je z ježo ukvarjala profesionalno –, pa si potem zaradi strahu pred poškodbami nisem upala nadaljevati. No, v bistvu bi si želela imeti tudi konja. Prav tako si želim naučiti se igrati tenis in golf, pa še kaj bi prišlo v poštev," našteva, medtem ko si športne prenose najpogosteje ogleda kar med obiskom fitnesa in tako potrebo po treningu in potešitvi navijaških apetitov zadovolji hkrati. Rada si ogleda prenose teniških turnirjev in nogometnih tekem, še posebej zadnjih, saj jo te spomnijo na čase, ko je v spremstvu očeta kot majhna deklica obiskovala tekme, kjer so se ukrajinski nogometaši s postavnim Ševčenkom na čelu vneto podili za okroglim usnjem. Na vprašanje, za koga stiska pesti, kadar si nasproti stojijo slovenski in ukrajinski športniki, pa Ukrajinka diplomatsko odgovarja: "Za najboljšega, seveda!"

Še vedno brez slovenskega državljanstva

Zaradi očarljivega, skoraj koketnega nasmeška, ki je stalnica na Nadiyinem obrazu, in noro atraktivnega telesa, ki smo ga, združenega v harmoničnem poljubu s Severino, ravno pred dnevi lahko občudovali pred razprodanimi Stožicami, bi lahko zmotno mislili, da mladenka nima in ne pozna težav. Pa ni čisto tako. Tudi ona se občasno znajde v obdobju, ko ne ve, kako naprej, kaj mora spremeniti in kaj nadgraditi. "Takrat običajno izgubim voljo in se trudim poiskati neko novo motivacijo. Imam pa to srečo, da sem v paru skupaj z Mihom, in v trenutkih, ko se eden od naju znajde na tleh, ima drugi nalogo, da ga motivira in obratno," razmišlja ukrajinska plesalka, ki kljub trem vloženim vlogam za pridobitev slovenskega državljanstva še vedno ostaja brez slovenskega potnega lista.

"Ključno je le to, da znava ohraniti to, kar imava!"

Par Bichkova – Vodičar se ponaša z nazivom svetovnih podprvakov v kombinaciji desetih plesov in na vprašanje, kaj je tisto, kar jima še manjka do naziva svetovnih prvakov, Nadiya brez kančka omahovanja izstreli kot iz topa: "Še pol leta! Svetovno prvenstvo je novembra!" je vzkliknila in Slovence, na tihem pa bržkone tudi ukrajinske sodržavljane, povabila, naj stiskajo pesti. "Nikoli ni vse idealno, vedno je prostor za izboljšave in to nama pomaga, da se razvijava in nadaljujeva delo," pravi Bichkova, ki se zaveda, da je kljub tehnični izpiljenosti, fizični pripravljenosti in atraktivnemu videzu ključno le eno: "… da znava z Mihom ohraniti to, kar imava!"

Ne spreglejte