Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
4. 5. 2012,
14.04

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

rekreacija

Petek, 4. 5. 2012, 14.04

8 let

V soboto po grajskih poteh ali na nočni pohod

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Vikend bo tekaško obarvan, a tudi pohodov ne bo manjkalo. Če torej raje tečete kot hodite, lahko v soboto, 5. maja, izkoristite enega izmed naših pohodniških namigov.

Na nočni pohod v Krncih Če ste bolj nočni človek ali pa se le radi sprehajate ponoči, je Nočni pohod v Krncih kot nalašč za vas. V noči iz sobote na nedeljo Krajevna skupnost Krnci v sodelovanju s TIC-em Moravske Toplice organizira 1. Pomladni nočni pohod v Krncih z okolico. Pohod se bo pričel ob 22.00, ko se bodo pohodniki zbrali pred gasilskim domom v Krnci. Pot, na kateri vas bodo čakala številna majhna presenečenja, je dolga 10 kilometrov in poteka po naslednji trasi: Krnci- Andrejci-Ivanovci-Krnci. Startnina znaša 5 evrov, so pa organizatorji poskrbeli tudi za okrepčilo in zabavo med potjo. Za pohod se primerno obujte in oblecite, s seboj imejte tudi odsevno telo in svetilo (naglavno svetilko ali baterijo).

8. pohod po Grajski poti Na prvo majsko soboto, 5. maja, se lahko odpravite na 8. pohod po Grajski poti. Na pohodu vas Preboldčani pričakujejo ob 8.00, ko bo zbor na dvorišču Graščine Prebold. Namen letošnjega pohoda je obiskati čim več grajskih točk in spoznati še kakšno zanimivost, ki na preteklih pohodih ni bila vključena v program. Zato so na pohod vabljeni tako tisti, ki so se ga v preteklosti že udeležili, kot tisti, ki po grajskih poteh Prebolda še niso hodili. Organizator Športna zveza Prebold svetuje primerno pohodniško obutev in oblačila, saj bo pohod trajal okoli pet ur.

12. majski pohod po vinskih goricah Če bi se želeli sprehoditi po vinskih goricah, imate priložnost v soboto, 5. maja, ko Društvo vinogradnikov Sevnica – Boštanj organizira 12. majski pohod. Pohod se bo pričel ob 13. uri, ko bo zbor na avtobusni postaji na Orehovem. Od tam se bodo pohodniki podali preko Ostrožnega, Ledine, Zajčje gore in Zletec do vinske kleti v Krakovem, kjer jih bo čakalo okrepčilo. Startnina pohoda, ki jo bodo pohodniki poravnali na startnem mestu, bo 7 evrov.

Preizkus hoje na dva kilometra V soboto boste imeli lepo priložnost tudi za preizkus vaše telesne zmogljivosti, saj bosta na sporedu Preizkusa hoje na dva kilometra. Gre za enostaven test, s katerim lahko hitro preverite vašo telesno pripravljenost. Namenjen je populaciji med 20. in 65. letom starosti, ki je telesno zmerno aktivna ali celo neaktivna. Na testu hoje zdravstveno osebje na podlagi meritev srčnega utripa in krvnega tlaka, spola, starosti, teže, višine in časa, porabljenega za prehojena dva kilometra, oceni vašo telesno zmogljivost in vam svetuje, kako jo ohraniti ali izboljšati.

V soboto, 5. maja, se lahko testa hoje udeležite v Naklem in v Dornberku. V Naklem se bo preizkus hoje začel ob 10.00 pri ZD Lekarni Naklo. V Dornberku pa lahko svojo zmogljivost preverite ob 9.00, ko bo zbor pri šoli v Dornberku.

Ne spreglejte