SiolNET. Sportal Rekreacija
1

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Topel pomladni dan na novomeške ulice zvabil rekordno število tekačev

1

termometer

Letošnji že 16. novomeški tek je minil v znamenju rekordne udeležbe. Sončen in topel dan je na Glavni trg privabil veliko število tekačev, prav tako pa tudi gledalcev.

Očitno je lepo vreme precej vplivalo na odločitev za tek, saj je bilo naknadno (torej pred štartom) kar 70 prijav. Tako so organizatorji našteli kar 742 udeležencev (Delavske športne igre, kratki teki, dolgi tek, štafete in tek predšolskih otrok).

Rekordno število je bilo tudi pri najmlajših – predšolskih, saj je teklo kar 106 otrok, česar so v Atletskem klubu Krka še posebej veseli. V osrednji disciplini, teku na osem kilometrov, je v ženski kategoriji zmagala članica domačega kluba, Alenka Radej (letos je prestopila iz AK Sevnica v AK Krka), ki je razdaljo pretekla v dobre pol ure (30:37,0). Drugo mesto je osvojila Klara Ljubi (31:34,3), tretja pa je bila Lea Haler iz AK Sevnica (31:54,5).

Radejeva, ki je dan prej postala državna prvakinja v teku na 10 tisoč metrov, je dejala, da zmage ni pričakovala, je pa to morda ravno rezultat sproščenega in neobremenjenega nastopa. Sama proga ji je bila pisana na kožo, saj je precej razgibana, ima klance in spuste ter tek po gozdu, kar ji zelo ugaja. Tudi nad publiko na Glavnem trgu je bila navdušena, saj so gledalci glasno spodbujali vse nastopajoče.

Med moškimi je zmagal Jan Samide (AK Vežba) s časom 26:25,0, drugi je bil Sebastjan Puš iz domačega Atletskega kluba Krka (27:27,0), tretji pa Bojan Vidmar (BTP Trebnje) s časom 27:55,0.

Novomeški tek tako postaja vsako leto bolj priljubljena tekaška prireditev na Dolenjskem, ki jo bodo organizatorji zagotovo še nadgrajevali.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin