Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
30. 9. 2012,
20.24

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Nedelja, 30. 9. 2012, 20.24

8 let

Srbi na svetovnem tronu, Slovenci nabirali izkušnje

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Svetovni mladinski prvaki v ulični košarki so postali Srbi, pri dekletih so slavile Američanke, najboljša mešana trojka prihaja iz Francije. Slovenski upi so nastope končali po predtekmovanju.

V španskem Alcobendasu se je zaključilo Svetovno mladinsko prvenstvo FIBA 3X3, na katerem so slovenske barve branili aktualni državni mladinski prvaki, člani moštva Indijanci. Nasprotniki slovenske četverice, ki je nastopala v sestavi Žan Javornik, Rok Jesih, Nejc Pivec in Tomaž Opara, so bili Tunizijci, Srbi, Angolci, Bolgari, Kazahstanci, Romuni in Latvijci. Naši mladinci so v predtekmovanju zabeležili tri zmage in štiri poraze, kar je bilo premalo za uvrstitev v izločilne boje, kamor so se uvrstile po tri najboljše reprezentance iz vsake od štirih skupin (Slovenija je zasedla 5. mesto). So si pa na Iberskem polotoku vsekakor nabrali prepotrebne izkušnje, ki jim bodo v prihodnosti prišle še kako prav.

Srbi, Američanke in mešana francoska ekipa do naslova najboljših na svetu

Največ znanja in spretnosti v moški konkurenci so pokazali Srbi, ki so v tesnem finalu po podaljšku z 21:20 premagali Američane. Srbi so tako po naslovu svetovnih prvakov v članski kategoriji osvojili še naslov mladinskih svetovnih prvakov. Do tretjega mesta so prišli Francozi, ki so z 19:11 ugnali Kanadčane. V ženski konkurenci do 18 let, v kateri se je za naslov najboljših na svetu borilo 24 ekip, so slavile Američanke, ki so bile z 21:13 boljše od lanskoletnih zmagovalk Špank. Košarkarice ZDA so, tako kot košarkarji Srbije, članskemu zlatu dodale še najbolj žlahtno medaljo v mladinski kategoriji. Bron so si priigrale Avstralke, ki so s 16:14 premagale Italijanke. V mestecu 13 kilometrov severno od španske prestolnice so moči merile tudi mešane trojke, zmaga je odšla v Francijo, ki je v finalu z 21:12 ugnala ekipo Švice.

Ne spreglejte