Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
21. 3. 2012,
18.11

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Sreda, 21. 3. 2012, 18.11

8 let, 3 mesece

Sport Relief Mile za dobrodelnost

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1
V Tivoliju so rekreativni tekači v družbi britanskega veleposlanika in nekdanjih slovenskih olimpijcev s tekom in hojo pomagali finančno ogroženi družini.

Britansko veleposlaništvo v Ljubljani je v sodelovanju z Olimpijskim komitejem Slovenije priredilo drugi dobrodelni dogodek Sport Relief Mile, s katerim so želeli spodbuditi dobrodelnost in družbeno odgovornost. Tek in pohod od Tivolija do rezidence britanskega veleposlanika sta z nagovorom odprla veleposlanik Andrew Page in dvakratni olimpijski prvak Miro Cerar. Prvi je v slovenščini pozdravil udeležence in izrazil veselje, da so tudi v Sloveniji ljudje pripravljeni pomagati, Cerar pa je poudaril pomembnost združevanja športa in medsebojne pomoči v teh kriznih časih.

Letos v okviru kampanje Sport Relief zbirajo denarno pomoč, nepokvarljivo hrano in igrače za družino s petimi otroki na robu finančnih zmožnosti, ki so jo izbrali na pobudo Anite Ogulin iz Združenja prijateljev mladine Moste Polje. Udeleženci rekreativnega dobrodelnega teka, ki je potekal pod geslom fair play vodi naprej in ga prirejajo v več državah po svetu, so tako lahko s simbolnim denarnim prispevkom izkazali pomoč družini.

Na miljo do rezidence se je poleg Andrewa Pagea, Mira Cerarja, generalnega sekretarja OKS Toneta Jagodica in udeleženca poletnih OI v Londonu leta 1948 Marka Račiča podalo okrog 120 tekačev in sprehajalcev, med katerimi so prevladovali osnovnošolci iz Britanske mednarodne šole. Sodelujoči so se razdelili v dve skupini, hitrejši so tekli pod vodstvom inštruktorja teka Urbana Praprotnika, nekoliko počasnejši pa so se do rezidence, kjer sta jih čakala angleška čajanka in športni kviz, sprehodili.

Ne spreglejte