Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
27. 11. 2014,
9.39

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Četrtek, 27. 11. 2014, 9.39

7 let, 12 mesecev

S 1. 12. odprt lov na prijave na 2. Istrski maraton

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Tisti, ki ste doživeli prvega, verjetno že čakate na drugega. Drugi Istrski maraton bo na sporedu v nedeljo, 12. aprila 2015. Prijave odprte že od 1. 12. 2014.

Priprave na največji športni dogodek Istre, ki je eden od treh v Sloveniji, ki ponuja tudi maratonsko traso, so v polnem teku. Sestava organizacijskega odbora Istrskega maratona se je nekoliko spremenila, predsedniško mesto je zasedla Marijana Sikošek, tekmovanje so uradno predstavili tudi novinarski konferenci v Izoli.

Kot so oznanili, bo na 2. Istrskem maratonu na voljo tri tisoč mest (lani se je teka udeležilo dva tisoč tekačev). Štart in cilj se bo iz Kopra preselil v Izolo.

Eden najbolj slikovitih tekaških dogodkov

10-kilometrski tek se bo začel v Kortah. Tekači bodo od tam tekli proti Šaredu, uživali v enkratnem razgledu od Savudrije do Trsta in Benetk, se spustili proti Izoli in se skozi predor usmerili proti mestnemu središču.

Štartno-ciljni prostor za vse teke bo pri nogometnem štadionu, v bližini ladjedelnice v Izoli.

Štarta polmaratona in maratona bosta istočasno. Tekači se bodo pognali po glavni cesti proti Kopru, tekli skozi zgodovinsko mestno jedro, tudi prek slikovitega Titovega trga, nato pa nazaj proti Izoli in po najlepšem delu ribiškega mesta, kjer bodo polmaratonci svoj tek končali, maratonci pa bodo nadaljevali po Parenzani do Portoroža, skozi Piran, Fieso in Strunjan nazaj do Izole.

Pričakujejo deset tisoč ljudi

Organizatorji zagotavljajo, da bo ta dan v Izoli na voljo dovolj parkirnih mest, slačilnic, toaletnih prostorov in vsega drugega, tako da se bodo športniki kar najbolje počutili. V mestu na najbolj tekaški konec tedna v letu pričakujejo vsaj 10 tisoč obiskovalcev.

Zametki Bele dame

Zanimivo je, da je prav na 1. Istrskem maratonu začela nastajati knjiga Bela dama izpod peresa avtorice Jasmine Kozina Praprotnik, ki je skupaj z legendarno tekačico Heleno Žigon na njen 86. rojstni dan pretekla polmaraton, pol leta pozneje pa Helenino življenjsko zgodbo strnila v knjižno uspešnico.

Ne spreglejte