Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
23. 6. 2014,
23.51

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Maraton Alpe Scott

Ponedeljek, 23. 6. 2014, 23.51

8 let, 3 mesece

Priprava na Maraton Alpe tokrat v ženskem zavetrju

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Organizatorji kolesarskega Maratona Alpe Scott so tudi letos obdržali tradicijo skupnega treninga pred maratonom, tokrat v zavetrju ženske kolesarske ekipe BTC City Ljubljana.

Lepa druščina kolesarskih navdušencev se je prejšnji konec tedna zbrala v središču Kamnika, kjer bo prvo julijsko nedeljo štart že 8. Maratona Alpe Scott.

Poleg kakovostnega treninga pred maratonom je bil dogodek hkrati priložnost, da so udeleženci pobliže spoznali trening profesionalnih kolesark. Celotno skupino je spremljal športni direktor in trener ekipe Gorazd Penko, ki je ta dan narekoval lahkotnejšo vožnjo z manj obremenitvami, saj so se dekleta ravno vrnila z mednarodne dirke v Švici, že ta konec tedna pa jih čaka nova dirka v Trentinu.

Spoštovanje in fair play – popotnica za 8. Maraton Alpe Scott

Organizatorji iz leta v leto opažajo, da na kolesarskih prireditvah pri nas manjka spoštovanja, tako do soudeležencev kot tudi do organizatorjev. Takšnih primerov ni malo – od kolesarjev, ki se na maraton ne prijavijo, pa kljub temu vozijo po trasi skupaj z udeleženci, do vožnje spet nekaterih v zavetrju neprijavljenih kolesarjev. Zato letošnji maraton s seboj prinaša posebno sporočilo, ki se glasi: "Spoštovanje in fair play kot popotnica za 8. Maraton Alpe Scott."

Štart je 6. julija

Organizatorji tudi letos na štartu pričakujejo prek 700 kolesarjev, morda tudi novi rekord maratona, ki sicer po svoji zahtevnosti velja za najtežji kolesarski maraton pri nas. Kolesarji na poti premagajo 130 km in 2000 m višinske razlike s tremi prelazi Jezerski vrh, Pavličevo sedlo in Črnivec.

Vse tiste, ki pa se prvo julijsko nedeljo ne boste podali okoli Alp s kolesom, organizatorji vabijo, da kolesarje pozdravite na štartu maratona ob 9. uri v središču Kamnika ali jih bodrite na poti okoli Alp na trasi Kamnik – Komenda – Cerklje – Preddvor – Jezerski Vrh – Pavličevo sedlo – Solčava – Luče – Ljubno – Gornji Grad – Črnivec.

Ne spreglejte