Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
5. 9. 2012,
14.55

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Maraton Alpe Scott

Sreda, 5. 9. 2012, 14.55

6 let, 7 mesecev

Pokal Schneekoppe Guličevi in Komcu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
S 34. Jurišem na Vršič se je zaključil kolesarski pokal Schneekoppe, kolesarski trojček Juriš na Vršič, Maraton Franja in Maraton Alpe Scott. Absolutna zmagovalca sta postala Teja Gulič in Uroš Komac.

Minuli vikend je postregel s 34. Jurišem na Vršič, z zadnjo kolesarsko dirko, katere rezultati so šteli za kolesarski pokal SchneeKoppe. Letošnji pokal so sestavljale tri kolesarske dirke, ki imajo v Sloveniji veliko privržencev, in sicer so poleg rezultatov Juriša na Vršič šteli še rezultati Maratona Franje in Maratona Alpe Scott. Želja po sodelovanju, ki omenjenim prireditvam prinaša še večjo prepoznavnost, je tako tri kolesarske dogodke povezala v skupni pokal.

Najbolje se je na vseh treh dirkah v moški konkurenci znašel Uroš Komac, ki je na Maratonu Franja zasedel skupno 25 mesto, nato pa na Maratonu Alpe Scott nastopil bolj odločno in prikolesaril na drugo pozicijo, zadnjo postajo pokala SchneeKoppe pa končal na petem mestu in tako s skupnim časom 7;39:22,0 osvojil letošnji pokal. Na drugem mestu v absolutni konkurenci je pristal Janez Debeljak, najboljšo trojico je zaključil Gregor Lah. Pri dekletih je zmaga odšla v roke Teje Gulič, ki je vse tri dirke končala na zmagovalnem odru. Zanesljivo je slavila na Jurišu na Vršič in Maratonu Alpe Scott, medtem ko je bila na junijski Franji tretja. Guličeva je s časom 8;31:42,6 vseh treh dirk vso žensko konkurenco ugnala za dvajset sekund. Drugo mesto je pripadlo zmagovalki Maratona Franje Špeli Škrajnar, tretje si je prikolesarila Nina Mermal.

Pokal SchneeKoppe v posameznih kategorijah je šel v roke naslednjih kolesarjev: Iztoku Kuretu, Janezu Debeljaku, Tonetu Klemencu, Francu Hafnerju, Lojzetu Oblaku in Nataši Srdoč. Rezultate letošnjega pokala si lahko ogledate na kolesarski pokal SchneeKoppe.

Ne spreglejte