Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
1. 8. 2012,
11.04

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Sreda, 1. 8. 2012, 11.04

7 let, 12 mesecev

Maček in Sunaričeva osvojila kamniško prvenstvo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Na štiridnevnem odprtem prvenstvu teniških rekreativcev sta slavila aktualna državna rekreativna prvaka Aleš Maček in Lea Sunarič. Med nekdanjimi tekmovalci se je zmage veselil Robert Lazič.

Teniški rekreativci so v minulih dneh prišli na svoj račun, saj je na kamniških teniških igriščih Pod Skalco potekal rekreativni teniški tour. Na tekmovanju, s katerim želi Teniška zveza Slovenije (TZS) popularizirati ta šport med rekreativci in ki sodi v okvir novoustanovljenega slovenskega rekreativnega tenis Toura, so se pomerili čisti rekreativci in nekdanji tekmovalci.

V moški kategoriji čistih rekreativcev je največ spretnosti in znanja prikazal aktualni državni prvak v rekreativnem tenisu Aleš Maček iz Radomelj. Prvi nosilec turnirja je v finalu s 6:3 in 6:4 ugnal Kranjčana Jožeta Gorenca, ki je na poti do finala premagal drugega z lestvice Damjana Kropivška iz Kamnika. Prijetno presenečenje sta na kamniškem pesku pripravila debitanta na rekreativnih tekmovanjih TZS Jernej Ajd in Luka Grešak, ki sta pot na odprtem prvenstvu končala šele v polfinalu. Pri dekletih je tako kot v moški konkurenci slavila aktualna državna rekreativna prvakinja Lea Sunarič. Žalčanka je upravičila vlogo prve favoritinje in v finalu proti Damjani Damiš oddala le tri igre, končni rezultat finala 6:1 in 6:2. Do tretjega mesta se je po polfinalnem porazu s 6:4 in 6:4 proti Damiševi prebila domačinka Katja Knez. V tekmi za "bron" je Knezova s 6:3 in 6:4 premagala Ljubljančanko Adrijano Semenič.

Naslov najboljšega v konkurenci nekdanjih tekmovalcev je pripadel Robertu Laziču s Pragerskega, ki je za finalno zmago potreboval tri nize. V finalu je Novomeščana Jerneja Špilerja premagal s 5:7, 6:1 in 10:4, tretje mesto je pripadlo Celjanu Urošu Ključarju.

Slovenski rekreativni tenis tour se bo nadaljeval V Velenju, ko bodo najboljši rekreativci na igrišča stopili med 24. in 26. Avgustom. Po Velenju rekreativce čakata še septembrska ljubljanski postaj in zaključni kamniški masters.

Ne spreglejte