SiolNET. Sportal Rekreacija
3,20

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Na trampolinski preizkušnji tudi Borut Pahor

Mesto v malem bogatejše za največji trampolinski park v Sloveniji #foto #video

3,20

termometer

Trampolin
Foto: Toni Konrad

V BTC v Ljubljani je zaživel trampolinski park Woop!, največji trampolinski park v Sloveniji. Skakalni del na 2.100 kvadratnih metrih je namenjen razvoju mladih talentov, akrobatov in športnikov prostega sloga, ljubiteljem adrenalina na splošno pa bo ponudil možnost, da skačejo skupaj s profesionalci. Včeraj ga je na uradnem odprtju preizkusil tudi predsednik države Borut Pahor, park, ki se razteza na 3.500 kvadratnih  metrih, pa bo tudi drugi dom akrobatske skupine Dunking Devils, društva Sokol in Flipping Arts.

Med preizkuševalci novega trampolinskega parka tudi Borut Pahor:

[video: 66598 / ]

Mojstrovine so prikazali člani skupine Dunking Devils in Flipping Art:

[video: 66591 / ]

Ustanovitelj parka, ki se razprostira na 3.500 kvadratnih metrih, je Samo Habič, park pa je nastal v sodelovanju z ekipo Dunking Devils. Akrobati so prečesali Evropo, poiskali najbolje ocenjene parke, preverili, kaj ponujajo, kakšne standarde so postavili, ter na osnovi tega pripravili, izpeljali in dokončali projekt, so v zvezi z idejno zasnovo in izvedbo zapisali organizatorji, ki so na uradno odprtje povabili tudi predsednika države Boruta Pahorja, ki je bil sinoči med preizkuševalci trampolina.

Trampolin Foto: Toni Konrad

Najmanj 30-krat spremenili idejno zasnovo

Zanimivo je, da se je park od idejne zasnove v lanskem letu spremenil najmanj 30-krat. Po besedah ustanovitelja skupine Dunking Devils, profesionalnega akrobata Marka Knafelca, so bili razlogi za spremembe različni. "Od višine stropov do smernic Mednarodnega združenja trampolinskih parkov, naših želja in idej."

Trampolin Foto: Toni Konrad

Park je prilagojen željam profesionalnih akrobatov, hkrati pa ponuja odlične pogoje tudi za začetnike in rekreativce, so zapisali ustanovitelji trampolinskega parka. Vodja ekipe Dunking Devils Domen Rozman dodaja, da je profesionalni del novega trampolinskega parka uresničitev njihovih dolgoletnih sanj. Do zdaj so akrobacije na trampolinu trenirali v športni dvorani v Šiški.

Več o skupini Dunking Devils si preberite v prispevku Časi, ko so nastopali za LPP žetone in hiperšturčke, so minili.

Kaj vse lahko počnete na trampolinu?

 

Trampolin Foto: Matic Eržen, oblikovanje NPlan

V parku bodo organizirali tudi skupinske vadbe za kurjenje maščob in fit telo, pripravljajo pa tudi serijo delavnic s člani skupine Dunking Devils in Flipping Art. Prostor bo tudi za ljubitelje športov prostega sloga, kot so deskanje na snegu in valovih, vožnja bmx in podobno.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 37
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin