SiolNET. Sportal Rekreacija
1

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Ko trenirate, ne pozabite

1

termometer

Večina se že zaveda, da športna aktivnost pripomore h kakovostnejšemu življenju. A mnogi športno aktivni vse prevečkrat pozabljajo, na kaj morajo paziti. Poglejmo najpogostejše napake.

Trening z bolečinami Mnogi se rekreacije lotijo z velikim zanosom in pozabijo na nekatere ključne principe varne in učinkovite vadbe. Tako se vse prevečkrat zgodi, da čeprav čutijo bolečine, ki so posledica prekomerne vadbe, z njo nadaljujejo. Pri tem se morate zavedati, da lahko manjše bolečine preidejo v kronične poškodbe, ki se lahko vlečejo tudi več let. Tako strokovnjaki svetujejo, da v primeru bolečin za krajši čas prenehate s treningom, se odpočijete in predvsem, kar je najpomembnejše, poiščete vzrok. Poslušati morate svoje telo!

Ne ignorirajte svojega zdravstvenega stanja Zelo pomembno je, da pri telesni aktivnosti ne pretiravate in da izberete tisto, ki je v skladu z vašimi zmožnostmi in sposobnostmi. Predvsem ne smete ignorirati bolezni srca in sklepov, saj lahko vadba vaše zdravstveno stanje le poslabša. Če karkoli začutite, je najbolje, da se posvetujete z zdravnikom, tudi da se prepričate, da vam vadba koristi in ne škodi.

Ista vadba vsak dan Da napredujete v treningu, je potrebnega veliko truda. A pri tem je pomembno tudi zavedanje, da s ponavljanjem iste vaje vsak dan povečujete možnost poškodb in da vas to lahko privede do prenasičenosti.

Ne pozabite na počitek Počitek je pogosto tisti del obveznega treninga, ki ga mnogi rekreativci prevečkrat zanemarijo. V primeru, da si ne vzamete dovolj premora med treningi, si prav s tem onemogočite napredovanje v skladu s pričakovanji. Učinkovit program treninga mora vsebovati redna obdobja počitka.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin