Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
7. 1. 2016,
15.07

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

tek na smučeh

Četrtek, 7. 1. 2016, 15.07

6 let, 6 mesecev

Je v teh "zimskih" dneh sploh kje mogoče teči na smučeh?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Tek na smučeh je ena najcenejših oblik rekreacije, ki razgiba celo telo. Tekaške smuči lahko v teh dneh "sprehodite" na Jezerskem, Rudnem polju, v Stanežičah, Logatcu in Preski pri Medvodah.

Preskromne snežne pošiljke v novi smučarski sezoni smučarskim delavcem povzročajo sive lase. Podobno velja tudi za tiste, ki skušajo pognati sezono teka na tekaških "dilcah". V teh dneh je v Sloveniji izbira smučarskotekaških prog pičla. Še tam, kjer izbira je, so nas opozorili, naj tisti, ki želijo izkoristiti urejene proge, to storijo čim prej, saj je za konec tedna napovedan dež, ki bo verjetno odplaknil večino snega v nižinah, z njim pa tudi tekaške proge.

1. Stanežiče

V Ljubljani lahko te dni smučarskotekaške ambicije izživite samo na rekreativni trikilometrski progi v Stanežičah, ki omogoča klasično in drsalno tehniko. Proga se nahaja v bližini igrišča za ragbi, uporaba proge pa je brezplačna.

2. Nordijski center Bonovec v Medvodah

V neposredni bližini Ljubljane, v Preski pri Medvodah imajo urejen smučarskotekaški poligon, ki sodi pod okrilje Nordijskega centra Bonovec. Vse proge so urejene in odprte vse dni v tednu. Obratujejo od 8. ure do 16:30 ter od 17:30 do 21. ure. Vmes so proge zaradi urejanja eno uro zaprte.

Za tek podnevi boste odšteli pet evrov, za nočno različico pa šest.

3. Biatlonski center Rudno polje na Pokljuki

Tudi smučarskotekaški center na Rudnem polju te dni obratuje s polno paro. Trikilometrski krog omogoča uporabo klasične in drsalne tehnike, uporaba pa je za zdaj še brezplačna, a se govori, da ne bo več dolgo tako.

Zaradi tekmovanje pripadnikov Slovenske vojske, policije in civilne zaščite v patruljnem teku na smučeh bodo tekaške proge ta konec tedna občasno zaprli. Tako bodo v petek, 8. 1. 2016, zaradi uradnega treninga proge zaprte od 9.30 do 13.30, v soboto, 9.1.2016, pa bodo od 9.30 do 16.30 zaprte zaradi tekmovanja.

4. Planica

Tudi v Planici imajo urejen dvokilometrski tekaški krog, ki pa je v teh dneh zaradi tekmovanja zaprt. Kadar je na voljo rekreativcem, je uporaba brezplačna. Nova tekaška proga, ki se skriva v podzemlju novega nordijskega centra, bo v uporabi šele poleti, zdaj so tam garažna mesta.

5. Jezersko

Tudi na Jezerskem se lahko že ves december (po)hvalijo z urejenimi tekaškimi progami. Trenutno je odprta, in, kot je povedal znani alpinist in ekstremni smučar Davo Karničar, tudi zgledno urejena 2,7 kilometra dolga proga na Anclovem. "Proga omogoča klasično in drsalno tehniko in če jo boste obiskali med 11.30 in 12.30, vas bo tam čakalo sonce, ostali del dneva pa boste tekli v senci," je še dejal Karničar.

6. Logatec

Tudi v Logatcu imajo urejeno smučarsko tekaško progo. 2,5-kilometrski krog omogoča drsalno in klasično tehniko. Dostop do proge je mogoč v zgornjem Logatcu pri pošti, uporaba proge je brezplačna.

Ne spreglejte