Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
25. 2. 2021,
17.05

Osveženo pred

3 leta, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,03

Natisni članek

ND Gorica NK Aluminij NK Gorica Prva liga Telekom Slovenije

Četrtek, 25. 2. 2021, 17.05

3 leta, 1 mesec

Poročilo s tekme Gorica : Aluminij

Z igralcem manj do točke, a zaostanek ostaja enak #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,03
Etien Velikonja Gorica | Vrtnice ostajajo "trdno" na zadnjem mestu. | Foto Matic Klanšek Velej/Sportida

Vrtnice ostajajo "trdno" na zadnjem mestu.

Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Nogometaši Gorice in Aluminija so se v 23. krogu Prve lige Telekom Slovenije razšli z neodločenim izidom 0:0.

Mura Koper
Sportal Koper prekinil črno serijo, remi v Novi Gorici #video

Zadnjeuvrščena Gorica je brez kaznovanega Matica Paljka gostila predzadnji Aluminij, ki še vedno ni mogel računati na Harisa Kadrića. Kljub temu, da je igrala skoraj cel drugi polčas z igralcem manj, je primorska ekipa iztržila točko, a zaostanek za današnjim tekmecem ostaja kar zajeten - šest točk.

Novogoričani so bili v prve pol ure nekoliko podjetnejši, toda Luka Janžekovič ni imel nobenega dela z ustavljanjem nevarnih žog, saj teh ni bilo. V 34. minuti je z diagonalnim strelom z desne strani poskusil Til Mavretič, a tudi ta ni bil ne natančen ne posebej nevaren, Rok Grudina pa je v 41. minuti z glavo žogo poslal čez gol, tako da ne eni ne drugi ekipi v tem delu igre ni uspelo sprožiti strela v okvir vrat.

Čeprav so dotlej več pokazali Novogoričani, pa so se ti v 50. minuti znašli v škripcih, saj si je drugi rumeni karton prislužil Grudina. Kidričani so se nekoliko pogumneje pognali v napad in prišli do nekaj (pol)priložnosti. V 55. minuti je Alen Krajnc pri Aluminiju sprožil v kazenskem prostoru, Darko Marjanović pa je prvič na tekmi moral posredovati. Drugič je v 65. minuti branil še po poskusu Dohyun Kima.

V 67. minuti je z glavo poskusil Tonči Mujan, bil je v ugodnem položaju, a je žogo poslal v Marjanovićevo naročje. Kljub igralcu manj je enega nevarnejših strelov v 74. minuti s 15 metrov malce z leve strani sprožil Tjaš Begić, toda za malo zgrešil cilj. To pa je bila v napadalno skromni predstavi tudi zadnja resna priložnost tekme.

Gorica bo v 24. krogu v nedeljo gostovala v Domžalah, Aluminij pa bo v ponedeljek gostil Koper.

Gorica : Aluminij 0:0

Športni park, brez gledalcev, sodniki: Šmajc, Kovačič, Brezar.

Strelci: /.

Gorica: Marjanović, M. Kavčič, Mevlja, T. Kavčič, Širok (od 80. Hodžić), Grudina, Mavretič, Cvijanović (od 57. Nkama), Begić (od 87. Kačinari), Šehić (od 46. Oyewusi), Velikonja (od 46. Vipotnik).

Aluminij: Janžekovič, Azemović, Petek, Jakšić, Ploj (od 60. Krefl), Čermak (od 69. Bolha), Prša (od 77. Marinšek), Kim, Mujan (od 77. T. Pečnik), Krajnc (od 69. Jauk), Flakus Bosilj.

Rumeni kartoni: Grudina, Nkama; Jakšić, Čermak, Petek, Bolha, Krefl.
Rdeči karton: Grudina (50.).

Potek srečanja v Novi Gorici:

Konec tekme v Novi Gorici!

74. minuta: Številčno oslabljeni Goričani bi kmalu zadeli. Na levi strani je do žoge prišel 17-letni Tjaš Begić in s prefinjenim strelom zgrešil le za nekaj centimetrov. Janžekovič je let žog pospremil le s pogledom, nato pa so znorel na svoje obrambne igralce. Ni veliko manjkalo, da bi domači povedli.

Video: lep strel Begića:

67. minuta: Velika priložnost za Aluminij. Po predložku se je žogo odbila naravnost na glavo Tonćija Mujana, nekdanji član Domžal pa je z glavo streljal naravnost v naročje Marjanovića.

59. minuta: Korejec ogrel Marjanovića. Po prekršku domačih je sodnik pustil prednost, do strele je prišel Kim, a domači vratar se ni dal in z lepim posredovanjem poskrbel, da je ostalo pri začetnem izidu.

Video: nevaren poskus Kima:

55. minuta: Aluminij se je po rdečem kartonu opogumil in pet  minut kasneje zapretil prek Alena Krajnca. Nogometaš Aluminija si je lepo pripravil strel, a vratar Marjanović je bil na mestu. Ostalo je pri 0:0.

50. minuta: Šok za domače. Branilec Rok Grudina je prejel še drugi rumeni karton. Prvega je dobil v prvem polčas. Goričani bodo do konca srečanja igrali z igralcem manj.

Video: drugi rumeni karton Grudine:

Začetek drugega polčasa! Domači so ob polčasu opravili kar dve zamenjavi. V igro sta vstopila  Žan Vipotnik in Mathias Oyewusi. V slačilnici sta ostala Edin Šehić in Etien Velikonja.

Konec prvega polčasa!

34. minuta: Prvi malce bolj resen poskus Gorice. Poskušal je Til Mavretič, a njegov strel je švignil mimo desne vratnice vratarja Luke Janžekoviča.

Video: v prvem polčasu ni bilo veliko akcije:

30. minuta: Tudi v nadaljevanju prvega polčasa nismo videli veliko akcije. Domači so bili več pri žogi, a bili so povsem nenevarni. Razmerje v posesti žoge je 63:37 v prid vrtnic.

15. minuta: V Novi Gorici je za zdaj vse mirno. To je tudi pričakovalo, saj si ne eni ne drugi ne želijo ostati praznih rok. V prvih 15 minutah smo videli dva strela. Po enega na vsaki strani, a prav noben ni šel v okvir vrat.

15.00: Začetek tekme v Novi Gorici. S sredine so krenili nogometaši Aluminija, ki so imeli po 22 tekmah šest točk več kot Goričani.

Koga sta trenerja obeh ekip uvrstila v začetni postavi?

Začetna enajsterica Gorice za obračun proti Aluminiju! 🔵⚪ Med prvih 11 znova Velikonja, v ekipo se vračajo Nkama,...

Objavil/a ND Gorica dne Četrtek, 25. februar 2021

Tekmo z ND Gorica začenjamo v naslednji postavi. 💪 #rdecebeli #klubnasihsrc

Objavil/a NK Aluminij dne Četrtek, 25. februar 2021

Pred tekmo:

Četrtek se bo ob 15. uri odprl derbi začelja v Novi Gorici. Tako Gorica kot Aluminij sta v spomladanski del krenila odločno. Vrtnice so začele osvajati točke, a so jih vselej tudi Kidričani, tako da se je prednost Štajercev po treh spomladanskih krogih še povišala. Po novem znaša šest točk, zato bo za Gorico tokrat štela le zmaga. Doseči jo bo poskušala brez kaznovanega Matica Paljka, strelca zadetka na zadnji tekmi v Fazaneriji (1:3), bi pa lahko več minut na igrišču dobil njegov soimenjak Matic Črnic, ki je v Murski Soboti po slabih dveh letih spet zaigral na pravi prvenstveni tekmi.

Pri Kidričanih, ki so v zadnjem nastopu kot prvi v tem letu zaustavili Olimpijo in zadržali svojo mrežo nedotaknjeno, ne bo kaznovanega Harisa Kadrića, tako da bo večje odgovornosti znova deležen mladi David Flakus Bosilj. Mladih napadalcev ne manjka niti pri vrtnicah, a bi lahko na tako pomembni tekmi prednost dobili starejši, ki se ne bodo ustrašili imperativa zmage.

Ne spreglejte