Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
6. 3. 2019,
20.00

Osveženo pred

5 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,65

Natisni članek

Prva liga Telekom Slovenije Dejan Dončić NK Olimpija NK Olimpija NK Triglav Aleš Mertelj

Sreda, 6. 3. 2019, 20.00

5 let, 1 mesec

Iz tabora Triglava po dveh zmagah

Mertelj želi proti Olimpiji uresničiti otroško željo #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,65

Na lestvici uspešnosti prvoligaških klubov v spomladanskem delu izstopata Olimpija in Triglav. V soboto se bosta udarila v Kranju, gorenjski orli, za katere nastopa tudi povratnik Aleš Mertelj, pa se že veselijo polnih tribun. Nekdanji slovenski reprezentant je o tem sanjal še kot otrok.

Dino Hotić
Sportal Maribor srečno in spretno do zmage, Gorica je v hudi krizi

V drugem delu sezone sta maksimalnih šest točk na dveh spomladanskih tekmah osvojila le dva udeleženca Prve lige Telekom Slovenije. To sta branilec naslova Olimpija, ki je zaostanek za jesenskim prvakom Mariborom znižala na sedem točk razlike, in kranjski Triglav, ki je največje pozitivno presenečenje koledarskega leta 2019.

Obračun najboljših spomladanskih klubov

Kranjčani bodo proti Olimpiji pogrešali Luko Majcna, ki je spomladi dosegel že tri zadetke. | Foto: Matic Ritonja/Sportida Kranjčani bodo proti Olimpiji pogrešali Luko Majcna, ki je spomladi dosegel že tri zadetke. Foto: Matic Ritonja/Sportida ''To je dober začetek. Lahko rečemo, da smo dobili dobre novince in da smo vkomponirali starejše in mlade igralce,'' je zadovoljen Dejan Dončić. Trener kranjskega prvoligaša ne skriva sreče, da se je v rojstno mesto vrnil Aleš Mertelj. Izkušeni zvezni igralec, ki je najboljša leta kariere podaril Mariboru, se je vrnil iz Češke in okrepil triglavane v boju za obstanek.

''Ni nam treba veliko govoriti o Mertlju. Vemo, kaj je dal slovenskemu nogometu. Potrebovali smo takega igralca. Njegova prednost je tudi, da prihaja iz Kranja, saj si želim, da bo na tekmah še več navijačev,'' je za Planet povedal strateg kluba, ki se je po uspešnem vstopu v spomladanski del povzpel na sedmo mesto.

V soboto bodo tribune kranjskega stadiona, edinega v 1. SNL brez umetne razsvetljave, bolj zasedene. | Foto: Matic Ritonja/Sportida V soboto bodo tribune kranjskega stadiona, edinega v 1. SNL brez umetne razsvetljave, bolj zasedene. Foto: Matic Ritonja/Sportida

Kaj pa o vrnitvi v Kranj pravi Mertelj? ''Super se počutim. Lepo smo vstopili v nadaljevanje sezone. Nadejamo se takšnega nadaljevanja,'' je z nasmeškom na obrazu povedal nekdanji slovenski reprezentant in novinarki Sari Pakiž pokazal pogled na prelepe gore, ki ga je na delu v Kopru in Mariboru tako pogrešal.

Gostitelji bodo pogrešali prvega strelca

Mertelj, rojeni Kranjčan, je kot otrok sanjal o polnih tribunah na domačih tekmah Triglava. | Foto: Vid Ponikvar Mertelj, rojeni Kranjčan, je kot otrok sanjal o polnih tribunah na domačih tekmah Triglava. Foto: Vid Ponikvar Mertelj bo v soboto poleg nekdanjega reprezentanta BiH Muamerja Svrake, ki je v prejšnjem krogu odločil zmagovalca na gostovanju v Novi Gorici, pomemben adut Triglava. Kranjčani želijo presenetiti Olimpijo in ostati neporaženi. Pri tem bodo pogrešali najboljšega strelca Luko Majcna, ki bo zaradi kazni rumenih kartonov ostal na tribunah. Kranjčani so prepričani, da bodo tribune osrednjega stadiona v gorenjski prestolnici polne.

''To je moja prva želja,'' sporoča trener Dončić, povratnik Mertelj, ki je v uvodnem spomladanskem nastopu zatresel mrežo Aluminija, pa je dodal: ''Kot otrok sem vedno sanjal o tem, da bi igral pred polnimi tribunami. Tako je bilo, tudi ko sem zelo mlad v Kranju spremljal prvoligaške tekme.''

Derbi najuspešnejših klubov v drugem delu sezone si boste lahko ogledali v neposrednem prenosu na Planetu. Začel se bo v soboto ob 14.40.

Lestvica - spomladanski del 2018/19:

  Klub Te Z R P Zadetki To
1. Olimpija 2 2 0 0 6:1 6
2. Triglav 2 2 0 0 5:1 6
3. Domžale 2 1 1 0 6:2 4
4. Maribor 2 1 1 0 2:1 4
5. Celje 2 1 0 1 4:5 3
6. Rudar 2 1 0 2 3:6 3
7. Mura 2 0 2 0 1:1 2
8. Gorica 2 0 0 2 4:6 0
9. Krško 2 0 0 2 1:5 0
10. Aluminij 2 0 0 2 0:4 0
Aluminij Maribor
Sportal Milanič pojasnil, zakaj je izključitev Pihlerja rešila Maribor #video
NK Maribor NK Mura
Sportal Mariborčani spet udarili po sodnikih: Tako ne gre več naprej! #video
Sportal Nenavadna tekma, ki je prestrašila Milaniča #video
Sportal Pevnik pozval druge trenerje, naj jih ne bo strah #video
Sportal Evforija v Prekmurju. Samo ena je Mura, Mura je večna! #video
Damir Skomina, Marcos Tavares
Sportal Mariborsko blatenje slovenskega nogometa, ki ga je počasi dovolj
Senijad Ibričić
Sportal Rumeni kapetan je prestar, da bi se obremenjeval #video

 

 

Ne spreglejte