Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
6. 3. 2019,
4.00

Osveženo pred

5 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,74

Natisni članek

Adam Gnezda Čerin Robert Prosinečki Edin Džeko Prva liga Telekom Slovenije NK Domžale Simon Rožman Senijad Ibričić

Sreda, 6. 3. 2019, 4.00

5 let, 1 mesec

Senijad Ibričić

Rumeni kapetan je prestar, da bi se obremenjeval #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,74
Senijad Ibričić | Senijad Ibričić se v Domžalah odlično počuti. | Foto Matic Ritonja/Sportida

Senijad Ibričić se v Domžalah odlično počuti.

Foto: Matic Ritonja/Sportida

"Pri mojih letih, verjemite, se ne obremenjujem več z goli. Pomembneje je, kako igra ekipa, to, da lahko pomagam mlajšim soigralcem," pravi kapetan tretjega moštva slovenskega prvenstva Senijad Ibričić. V pogovoru za oddajo Goool na Planet TV se je razgovoril o prihodu v Slovenijo, Simonu Rožmanu, prijatelju in poslovnem partnerju Edinu Džeku, pa o Robertu Prosinečkem, Adamu Gnezdi Čerinu in še marsičem.

Kapetan Domžal Senijad Ibričić se je na slovenske zelenice preselil leta 2016. Za njegov prihod v Koper je poskrbel njegov prijatelj in nekdanji reprezentančni kolega Zlatan Muslimović. Z Obale se je nato po eni odigrani sezoni preselil v NK Domžale, pri katerem so takoj našli skupni jezik.

"Zasluge za uspehe je treba pripisati Simonu Rožmanu. Že ko sem prišel na prvi razgovor iz Kopra, sem vedel, da je to to. Resnično mislim, da je najboljši trener, s katerim sem imel v svoji karieri možnost delati. Zagotovo je pred njim uspešna trenerska pot," je v pogovoru z novinarjem Planet TV Tomažem Cudrom z izbranimi besedami o zgolj dve leti starejšem trenerju govoril nekdanji reprezentant Bosne in Hercegovine.

"Resnično mislim, da je v moji karieri najboljši trener, s katerim sem imel možnost delati. Zagotovo je pred njim uspešna trenerska pot," o trenerju Simonu Rožmanu pravi Ibričić. | Foto: Vid Ponikvar "Resnično mislim, da je v moji karieri najboljši trener, s katerim sem imel možnost delati. Zagotovo je pred njim uspešna trenerska pot," o trenerju Simonu Rožmanu pravi Ibričić. Foto: Vid Ponikvar

V izbrani vrsti je 33-letni napadalno usmerjeni vezist stkal tesno prijateljstvo z zvezdnikom Rome Edinom Džekom, po katerem je poimenoval tudi sina. "Sva dobra prijatelja. Dolgo sva igrala skupaj v reprezentanci BIH, si delila sobe. Tako se je začelo najino druženje. Zdaj sva tudi botra."

Damir Skomina, Marcos Tavares
Sportal Mariborsko blatenje slovenskega nogometa, ki ga je počasi dovolj

Ne le prijatelja, tudi poslovna partnerja

Z Edinom Džekom nista le prijatelja, pač pa tudi poslovna partnerja. | Foto: Instagram & Imdb Z Edinom Džekom nista le prijatelja, pač pa tudi poslovna partnerja. Foto: Instagram & Imdb

Nogometaša sta v tem času postala tudi poslovna partnerja v podjetju "Dž. E. I.", v sklopu katerega je v Splitu, kjer nameravata živeti po karieri, nastala tudi luksuzna zgradba.

"Človek mora biti realist. Vse življenje ne moreš igrati nogometa. Pride čas, ko moraš končati kariero. In ker sem zelo navezan na Split, pri Hajduku sem preživel najlepše dni, sem se odločil, da bom po koncu kariere živel v Splitu. Tako se je odločil tudi Edin, ki je prav tako zelo navezan na Dalmacijo. In tako sva dobila idejo, da se preizkusiva v poslu. Začela sva po naključju. Zdaj upam, da bova še naprej dobro poslovala. Split je namreč za turizem odlična lokacija," o prihodnosti razmišlja Ibričić.

Senijad Ibričić o Domžalah, Edinu Džeku, Robertu Prosinečkem ...

Številke mu vse manj pomenijo, želi pomagati mladim

Najboljši nogometaš pretekle sezone PLTS je za zdaj osredotočen na nogometne zelenice. V PLTS je odigral 77 tekem in se podpisal pod 21 golov in 16 podaj.

Sportal Evforija v Prekmurju. Samo ena je Mura, Mura je večna! #video

"Pri mojih letih, verjemite, se ne obremenjujem več z goli. Pomembneje je, kako igra ekipa, to, da lahko pomagam mlajšim soigralcem. Želim jih dvigniti. Zdaj nam gre vsem skupaj zelo dobro. In upam, da bo do konca sezone vse moštvo doseglo veliko golov in podaj," svojega prispevka ne želi v ospredje postavljati kapetan Domžal, ki je v slovenski ligi videl veliko dobrih nogometašev, kot najboljšega pa je označil mladega klubskega soigralca.

"Pri mojih letih, verjemite, se ne obremenjujem več z goli. Pomembneje je, kako igra ekipa, to, da lahko pomagam mlajšim soigralcem. Želim jih dvigniti."  | Foto: Matic Ritonja/Sportida "Pri mojih letih, verjemite, se ne obremenjujem več z goli. Pomembneje je, kako igra ekipa, to, da lahko pomagam mlajšim soigralcem. Želim jih dvigniti." Foto: Matic Ritonja/Sportida

"Še posebej pri Mariboru in Olimpiji je veliko dobrih nogometašev, v Celju imajo Vancaša. Toda že večkrat sem povedal in naj ponovim še enkrat. Ljudje bodo že čez kakšno leto videli. Zame je najboljši igralec slovenske lige Adam Gnezda Čerin. Pri 19 letih igra tako konstantno, že skoraj vse leto. Dobro igra, pridno trenira. Resnično gre za najboljšega mladega nogometaša, s katerim igram."

Domžale so trenutno na tretjem mestu PLTS, nova tekma jih čaka v nedeljo ob 17.30, ko bo v domžalskem športnem parku precej pestro. Gostili bodo soseda na lestvici, četrti Aluminij. Takrat je mogoče na zelenici pričakovati tudi Ibričića, ki je obračun z Muro izpustil zaradi bolezni.

Kaj se je dogajalo v Murski Soboti?

Preberite še:

NK Maribor NK Mura
Sportal Mariborčani spet udarili po sodnikih: Tako ne gre več naprej! #video
Ne spreglejte