Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Nedelja,
29. 8. 2021,
22.41

Osveženo pred

2 leti, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,92

46

Natisni članek

NK Olimpija NK Olimpija NK Tabor Sežana NK Radomlje NK Maribor NK Maribor NK Mura NK Koper NK Domžale NK Celje NK Bravo NK Aluminij 1. SNL

Nedelja, 29. 8. 2021, 22.41

2 leti, 7 mesecev

1. SNL, 7. krog

Olimpija razveselila navijače, visok poraz Mure

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,92

46

Olimpija Aluminij Almedin Ziljkić | Almedin Ziljkić je s štirimi zadetki najboljši na lestvici strelcev 1. SNL.  | Foto Grega Valančič/Sportida

Almedin Ziljkić je s štirimi zadetki najboljši na lestvici strelcev 1. SNL.

Foto: Grega Valančič/Sportida

Nogometaši Olimpije so se z zmago nad zadnjeuvrščenim Aluminijem, z dvema zadetkoma je izstopal Almedin Ziljkić, zavihteli na tretje mesto, Domžale pa so na krilih Arnela Jakupovića odpravili "evropsko" Muro s kar 4:1 in jo pahnili na predzadnje mesto. Vodilni Koper je nadaljeval zmagoviti niz, v gosteh ugnal Tabor in povišal prednost pred zasledovalci. Bravo je remiziral v Ljudskem vrtu (1:1), navijači Maribora pa niso skrivali nezadovoljstva nad odločitvami sodnika Mateja Juga. Celjani so z zmago nad Radomljami dvignili krizno obdobje.

Željko Filipović
Sportal Iz Olimpije so ga odgnali kot psa, nato je navduševal pri Mariboru

Slovenski prvoligaški klubi so po tekmah 7. kroga dočakali reprezentančni premor, izjemi sta le Mura in Radomlje, ki bosta 3. septembra odigrala še 30 minut prekinjenega dvoboja v Murski Soboti.

Olimpija ujela Bravo in Maribor, Aluminij edini brez zmage

Nogometaši Olimpije so v sklepnem dejanju 7. kroga prve lige v Stožicah pred maloštevilnimi gledalci premagali Aluminij s 3:1 in se na lestvici povzpeli na tretje mesto. Pri zmajih je izstopal dvakratni strelec Almedin Ziljkić, ki je skupno število zadetkov v tej sezoni povišal na štiri in prevzel vodstvo na lestvici najboljših strelcev tekmovanja, dve podaji pa je prispeval Tomislav Tomić.

Fotogalerija s tekme v Ljubljani, fotograf Grega Valančič/Sportida:

Fotogalerija
1 / 30

Še na drugi tekmi zapored je v polno zadel Mustafa Nukić, za goste, ki so boljšo predstavo ponudili v drugem polčasu, pa je častni zadetek prispeval povratnik Armin Đerlek. Izbranci Sava Miloševića so tako v štirih dneh v prvi ligi osvojili šest točk in se približali vrhu, zadnjeuvrščeni Kidričani pa so po sedmih krogih še edini prvoligaški klub brez zmage.

Olimpija Aluminij
Sportal Zmaji zmagali na krilih najboljšega strelca 1. SNL, Aluminij na zadnjem mestu

Domžale napolnile mrežo Muri

Dvakratni slovenski prvaki so v Športnem parku zatresli mrežo državnih prvakov kar štirikrat. | Foto: Vid Ponikvar Dvakratni slovenski prvaki so v Športnem parku zatresli mrežo državnih prvakov kar štirikrat. Foto: Vid Ponikvar Pred nedeljskim srečanjem v Domžalah so za lepo gesto poskrbeli gostitelji. Slovenskim prvakom, ki so se v Evropi uvrstili v skupinski del konferenčne lige, tako da jih čaka naporna, a tudi atraktivna in donosna evropska jesen, so čestitali za dosežek. Športni direktor Domžal Matej Oražem je predsedniku Mure Robertu Kuzmiču predal priznanje. Branilci naslova bi skoraj povedli že v uvodni minuti, ko je Žiga Škoflek zadel prečko, nato pa je rumeno družino po strelu z bele točke povedel v vodstvo Senijad Ibričić in se na 13. nastopu proti Muri razveselil prvega gola. Prekmurci so po veliki napaki domžalske obrambe prek Tomija Horvata izenačili, a se je Tilen Klemenčič hitro odkupil in še pred koncem prvega polčasa povedel Domžale v vodstvo.

V drugem delu je Mura poskušala izenačiti, a je na vratih gostiteljev blestel Ajdin Mulalić, v napadu pa je z dvema mojstrovinama, najlepši trenutek srečanja je bil zadetek s prostega strela za 3:1, izstopal Arnel Jakupović. Avstrijec je bil z dvema goloma in asistenco prvi junak srečanja, Domžale so pozdravile najvišjo zmago sezone, Mura, ki jo prihodnji teden čaka še nadaljevanje prekinjenega dvoboja z Radomljami, pa najvišji poraz.  

Dejan Djuranović
Sportal Domžale so si privoščile slovenskega prvaka

Burno dogajanje v Mariboru

Večerni spopad v Ljudskem vrtu je postregel z burnim dogajanjem. Zanimivo je bilo že v uvodni minuti, ko je 18-letni up vijolic Vid Koderman, igrala se je komaj 58. sekunda dvoboja, popeljal Mariborčane v vodstvo in dočakal strelski prvenec v prvi ligi.

Maribor Bravo
Sportal Simon Rožman prepričan, da bi sodnik ob uporabi VAR ravnal drugače

Gostitelji so bili v prvem delu nevarnejši, po 41. minuti, ko je glavni sodnik Matej Jug na začudenje mariborskega občinstva, pa tudi nogometašev in strokovnega vodstva, pokazal rdeči karton kapetanu Blažu Vrhovcu (nato je kapetanski trak prevzel Nemanja Mitrović), pa se je razmerje moči na igrišču spremenilo.

Sodnik Matej Jug je razburil Mariborčane z odločitvijo, da Blažu Vrhovcu pokaže rdeči karton. | Foto: Blaž Weindorfer/Sportida Sodnik Matej Jug je razburil Mariborčane z odločitvijo, da Blažu Vrhovcu pokaže rdeči karton. Foto: Blaž Weindorfer/Sportida

Gostje so v 63. minuti izenačili. Po podaji Amarja Memića je natančno z glavo meril Gregor Bajde, nekdanji nogometaš Maribora, in se veselil prvenca v 1. SNL za Šiškarje. V nadaljevanju so Ljubljančani še nekajkrat zapretili, v zadnjih minutah srečanja pa so ob bučni podpori navijačev pritisnili gostitelji. Čeprav so 50 minut igrali z igralcem manj, so si priigrali nekaj priložnosti, po padcu Danijela Šturma v kazenskem prostoru pa zahtevali še najstrožjo kazen. Sodnik Jug je le zamahnil z roko, občinstvo pa mu je namenilo nov koncert žvižgov.

Je sodnik Matej Jug na sobotni tekmi oškodoval Maribor?

  • Da.
    64,90 %
    514 glasov
  • Ne.
    35,10 %
    278 glasov
Oddanih 792 glasov

Fotogalerija tekme v Mariboru, foto Blaž Weindorfer/Sportida:

Fotogalerija
1 / 69

Podobno je bilo tudi po srečanju, ko so sledili novi izrazi nezadovoljstva s sojenjem. Tako se je derbi 7. kroga končal brez zmagovalca, Bravo pa je s tem nadaljeval niz neporaženosti, s katerim navdušuje vse od začetka sezone.

Maribor Bravo
Sportal Nekdanja vijolica rešila Bravo, sodnik spravljal Mariborčane ob živce

Koprčanom uspeva vse, padla tudi Sežana!

Nekdanji slovenski reprezentan Senad Tiganj je v soboto dočakal izjemen debi 18-letnega sina Dennyja na vratih vodilnega Kopra. | Foto: Vid Ponikvar Nekdanji slovenski reprezentan Senad Tiganj je v soboto dočakal izjemen debi 18-letnega sina Dennyja na vratih vodilnega Kopra. Foto: Vid Ponikvar Nogometaši Kopra so v tej sezoni neustavljivi. Po uvodnem remiju so nanizali kar pet zmag. V soboto so tako premagali še Tabor (1:0) in poskrbeli, da se bodo na reprezentančni premor odpravili z vodilnega položaja. Izbranci Zorana Zeljkovića so na gostovanju na Krasu zmagali z 1:0. Zmagoviti zadetek je sredi drugega polčasa dosegel Hrvat Ivan Borna Jelić Balta, pred tem pa je največjo priložnost za zadetek zapravil novopečeni mladi reprezentant Luka Vešner Tičić, ki je v 25. minuti zatresel prečko.

Gostitelji so nekajkrat ogrozili vrata, ki jih je prvič v konkurenci 1. SNL branil 18-letni Denny Tiganj. Sin nekdanjega slovenskega reprezentanta in udeleženca SP 2002 Senada Tignja sicer brani za mladince Kopra, tokrat pa je stopil med vratnici, saj sta bila odsotna tako Adnan Golubović kot tudi David Adam, in pomagal kanarčkom do dragocene zmage. Tabor tako še naprej ostaja brez domače zmage v tej sezoni.

Koper, Krka
Sportal Neverjeten niz Kopra in sanjski debi 18-letnega sina nekdanjega reprezentanta

Celjani končali krizno obdobje

Nogometaši iz knežjega mesta so po zgolj točki na zadnjih štirih tekmah tokrat kljub oslabljeni postavi – igrali so brez Mića Kuzmanovića, Tamarja Svetlina, Žana Benedičiča in Denisa Marandicija, pogrešali pa so tudi kaznovanega trenerja Agrona Šaljo – prišli do druge zmage v sezoni, s katero so se vsaj začasno rešili predzadnjega mesta na prvenstveni razpredelnici.

Tjaš Begić se je proti Radomljam prvič vpisal med strelce v dresu Celja v prvi ligi. | Foto: Blaž Weindorfer/Sportida Tjaš Begić se je proti Radomljam prvič vpisal med strelce v dresu Celja v prvi ligi. Foto: Blaž Weindorfer/Sportida

Celjane je z drugim prvenstvenim zadetkom sezone v vodstvo v 26. minuti popeljal Ivan Božić, končnih 2:0 pa je s strelskim prvencem v dresu prvakov iz sezone 2019/20 postavil najstnik Tjaš Begić.

Žan Zaletel
Sportal Oslabljeni Celjani ugnali Radomljane

1. SNL, 7. krog:

Petek, 27. avgust:
Celje : Radomlje 2:0 (1:0) 
Božič 26., Begić 76.
Poročilo s tekme

Sobota, 28. avgust:
Tabor : Koper 0:1 (0:0)
Jelić Balta 69.
Poročilo s tekme

Maribor : Bravo 1:1 (1:0)
Koderman 1.; Bajde 63.; R.K.: Vrhovec 41./Bravo
Poročilo s tekme

Nedelja, 29. avgust:
Domžale : Mura 4:1 (2:1)
Ibričić 8./11-m, Klemenčič 37., Jakupović 58., 90.+2; Horvat 32.
Poročilo s tekme

Olimpija : Aluminij 3:1 (2:0)
Ziljkić 21., 77., Nukić 28.; Đerlek 86.
Poročilo s tekme

Najboljši strelci:

4 - Almedin Ziljkić (Olimpija),
3 - Maks Barišič (Koper), Kai Cipot (Mura), Loren Maružin (Bravo), Kaheem Parris (Koper), Dino Stančić (Tabor), 
2 - Aldair Djalo (Olimpija), Antonio Delamea Mlinar (Olimpija), Senijad Ibričić (Domžale), Arnel Jakupović (Domžale), Martin Kramarič (Bravo), Marko Krivičić (Tabor), Mustafa Nukić (Olimpija), Aleks Pihler (Maribor), Blaž Vrhovec (Maribor), Ivan Božić (Celje)
...

Ne spreglejte