Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
22. 8. 2021,
22.13

Osveženo pred

2 leti, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,34

16

Natisni članek

NK Radomlje NK Tabor Sežana NK Olimpija NK Olimpija NK Mura NK Maribor NK Maribor NK Koper NK Domžale NK Celje NK Bravo NK Aluminij 1. SNL

Nedelja, 22. 8. 2021, 22.13

2 leti, 8 mesecev

1. SNL, 6. KROG

Cipot v sodnikovem dodatku Muri prinesel prvo zmago, Bravo splezal tik pod vrh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,34

16

Koper, Krka | Koprčani so še vedno nepremagani. V petih nastopih so osvojili kar 13 točk. | Foto Grega Valančič/Sportida

Koprčani so še vedno nepremagani. V petih nastopih so osvojili kar 13 točk.

Foto: Grega Valančič/Sportida

Nogometaši Kopra so v večernem sobotnem derbiju 6. kroga premagali Maribor (2:0), navdušili navijače na Bonifiki in se povzpeli na prvo mesto. Tabor je že prej v gosteh premagal Radomlje, Olimpija pa je za uvod v nedeljski spored klonila pri mestnih sosedih v Šiški. V zadnji tekmi kroga sta se pomerila zadnja prvaka, velika dolžnika iz te sezone – branilec naslova Mura in Celje, srečanje pa je z zadetkom v sodnikovem podaljšku drugega polčasa odločil domači napadalec Kai Cipot. Domžale so v petek v gosteh premagale Aluminij in pozdravile prvo zmago v tej sezoni.

Uvod v nedeljsko večerno srečanje je prinesel poškodbo Tamarja Svetlina, tako da so gostje že v drugi minuti morali poseči po zamenjavi. Najresnejšo priložnost prvega polčasa je zapravil Murin Mitja Lotrič, a gostje so njegov strel uspeli odbiti z golove črte. Mreži se tako do polčasa nista zatresli. Na začetku drugega polčasa so ponovno pretili domači. Tomi Horvat je v 46. minuti stresel okvir vrat, minuto kasneje pa je vratar Celja ustavil še poizkus Klemena Šturma. V 85. minuti pa sta morala predčasno pod prho tako Jan Gorenc pri domačih, kot tudi Kevin Žižek pri Celjanih. Po prekršku Matica Maruška je namreč nogometašem obeh moštev zavrela kri, ceno dogodka pa sta plačala branilec Mure in napadalec gostujočega moštva. Že v sodnikovem podaljšku pa je domače navijače v delirij spravil Kai Cipot in Muro tik pred koncem srečanja popeljal v vodstvo, kar je bilo na koncu tudi dovolj za prvo zmago "čarno-bejlih" v novi sezoni prve lige.

Mura - Celje
Sportal Mura v izdihljajih srečanja do prve ligaške zmage v sezoni

Fotogalerija s srečanja v Murski Soboti, foto Blaž Weindorfer/Sportida:

Fotogalerija
1 / 15

Bravo ostaja neporažen

Nedeljsko dogajanje se je začelo na stadionu v Šiški, kjer je še neporaženi Bravo pričakal ranjeno Olimpijo, ki je v prejšnjem krogu morala priznati premoč Kopru. Tudi uvod tega dvoboja zelenim ni šel na roko, saj je na sredini prvega polčasa, natančneje v 22. minuti, domače v vodstvo popeljal Sandi Ogrinec. Do konca prvega polčasa se rezultat nato ni več spreminjal. Takoj na začetku drugega dela pa je sledil nov šok za zmaje, saj je vodstvo Brava v 47. minuti podvojil Vanja Drkušić. Do konca srečanja nato zadetkov navijači niso več videli in Bravo se je z zmago povzpel tik pod vrh, hkrati pa ob vodilnem Kopru ostaja še neporažen.

Bravo - Olimpija
Sportal Bravo z zmago na mestnem derbiju tik pod vrh

Fotogalerija s srečanja v Šiški, foto Grega Valančič/Sportida:

Fotogalerija
1 / 15

Koper nadaljuje sanjski niz neporaženosti

Koprčani so po Muri, Celju in Olimpiji prekrižali načrte še Mariboru in se povzpeli na prvo mesto. Tako so v zadnjih štirih krogih premagali vse slovenske prvake v zadnjem desetletju, hkrati pa poskrbeli še za konec neslavnega niza z vijolicami. Prvič po letu 2015 so premagali namreč še 15-kratne državne prvake in jih pahnili z vodilnega položaja.

Koper, Krka Zoran Zeljković
Sportal Čudežni niz Kopra se nadaljuje, Maribor ni več najboljši

Izbranci Zorana Zeljkovića, ki kot strateg kanarčkov sploh še ni izgubil, so odlično vstopili v srečanje. Že v prvi minuti je mrežo Ažbeta Juga zatresel Karlo Bručić. Koper je bil nevarnejši tudi v nadaljevanju, Kaheem Parris je zapravil izvrstno priložnost, Lamin Colley, ki je v napadu zamenjal Nardina Mulahusejnovića (ta je sedel na klopi, vse močnejše pa so govorice, da bi lahko v poletnem prestopnem roku zamenjal delodajalca), je zatresel prečko, nato pa je tik pred koncem prvega dela nesrečno lastno mrežo po predložku Ivice Guberca v kota zatresel Nemanja Mitrović.

Mariborčani so bili v drugem delu nevarnejši, na koncu sprožili proti koprskim vratom kar 17 strelov, a jim to ni pomagalo. Doživeli so drugi poraz v tej sezoni, Koprčani pa so pred solidno napolnjenimi tribunami Bonifike proslavljali zmago, s katero so prevzeli vodilni položaj. To je njihov najboljši začetek sezone po sezoni 2009/10, ki so jo končali z zgodovinskim naslovom državnega prvaka.

Ante Guberac
Sportal Predsednik Kopra prisluhnil sinu in zadel v polno

Krivičić izkoristil 11-m, Pišek zgrešil cilj

Marko Krivičić je dosegel drugi zadetek v tej sezoni. | Foto: Vid Ponikvar Marko Krivičić je dosegel drugi zadetek v tej sezoni. Foto: Vid Ponikvar Zgodovinsko srečanje v Domžal, kjer sta se Radomlje in Tabor prvič merila za prvoligaške točke, ni postregel z velikim številom priložnostmi. Vratarja obeh ekip nista imela veliko dela, maloštevilni gledalci so pogrešali nevarne strele, ''uspavanka'' je trajala skoraj do 80. minute, nato pa je sodnik Asmir Sagrković dvakrat pokazal na belo točko.

Marko Krivičić je bil natančen in popeljal Kraševce v vodstvo, Anže Pišek je le dve minuti pozneje poslal žogo čez prečko, vratar češnjic Jan Koprivec pa je tako še tretjič v tej sezoni ostal nepremagan po kazenskem udarcu! Kraševci so zadržali prednost in se dvignili na lestvici, Radomlje pa ostaja brez domače zmage.

Jan Koprivec
Sportal Jan Koprivec znova začaral vrata z bele točke!

Evrogol kapetana Domžal za sladko zmago

Petkov obračun ekip, ki sta iskali pot do prve zmage, je pripadel Domžalčanom. Aluminij si je priigral kar nekaj zrelih priložnosti, najlepše je zapravil Jaka Bizjak, ki je zadel tudi okvir vrat, pri gostih pa se je izkazal povratnik Senijad Ibričić. Kapetan Domžal se je po prestani kazni vrnil v enajsterico in v 25. minuti z izjemnim projektilom z okrog 20 metrov premagal Luko Janžekovića.

Senijad Ibričić se je po prestani kazni vrnil v ekipo in navdušil z mojstrskim zadetkom. | Foto: Vid Ponikvar Senijad Ibričić se je po prestani kazni vrnil v ekipo in navdušil z mojstrskim zadetkom. Foto: Vid Ponikvar

Kidričani so poskušali izenačiti, a je domžalska obramba zadržala vse napade. Ostalo je pri 1:0, prvi zmagi dvakratnih slovenskih prvakov v tej sezoni, s katero so Domžale izboljšale uvrstitev na lestvici, državni prvak Mura pa je padel na zadnje mesto. Aluminij ostaja moštvo z najmanj učinkovitim napadom v sezoni. Na šestih tekmah je dal le en gol.

David Flakus Bosilj
Sportal Devetnajstletnik se iz Aluminija seli k italijanskemu prvoligašu

1. SNL, 6. krog:

Petek, 20. avgust:
Aluminij : Domžale 0:1 (0:1)
Ibričić 25.
Poročilo s tekme

Sobota, 21. avgust:
Radomlje : Tabor 0:1 (0:0)
Krivičić 80./11-m
Poročilo s tekme

Koper : Maribor 2:0 (2:0)
Bručić 1., Mitrović 44./ag.
Poročilo s tekme

Nedelja, 22. avgust:
Bravo : Olimpija 2:0 (1:0)
Ogrinec 22., Drkušić 47.
Poročilo s tekme

Mura : Celje 1:0 (0:0)
K. Cipot 90.+1. R.K.: Gorenc 85./Mura; Žižek 85./Celje
Poročilo s tekme

Najboljši strelci:

3 - Maks Barišič (Koper), Kai Cipot (Mura), Loren Maružin (Bravo), Kaheem Parris (Koper), Dino Stančić (Tabor),
2 - Antonio Delamea Mlinar (Olimpija), Martin Kramarič (Bravo), Marko Krivičić (Tabor), Mitja Lotrič (Mura), Amadej Maroša (Mura), Aleks Pihler (Maribor), Saša Varga (Radomlje), Blaž Vrhovec (Maribor), Almedin Ziljkić (Olimpija),
...

Ne spreglejte