SiolNET. Sportal Olimpizem
0,02

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Tokio 2021: prvi mož ni navdušen nad idejo

0,02

termometer

Olimpijska bakla Tokio 2020
Foto: Reuters

Predsednik Mednarodnega olimpijskega komiteja (Mok) Thomas Bach se je v nedeljo udeležil sklepnega dela svetovnega prvenstva v kolesarstvu v Imoli ter ocenil dogajanje, povezano z izvedbo poletnih olimpijskih iger v Tokiu. Te so zaradi novega koronavirusa prestavili za leto dni. Priznal je, da bodo dvoranski športi prinesli dodatno tveganje.

Kljub tveganjem, ki jih v primerjavi s športi na prostem prinašajo tekmovanja v dvoranah, pa v krovni svetovni organizaciji za olimpijske športe po Bachovih besedah ne razmišljajo, da bi vsa olimpijska tekmovanja izpeljali na prostem.

Predsednik Moka si trenutno ne more niti predstavljati selitve oziroma zamenjave prizorišč na olimpijskih igrah, ki bodo na Japonskem od 23. julija do 8. avgusta 2021, poroča nemška tiskovna agencija Dpa.

Thomas Bach Foto: Reuters

"Mislim, da bi bilo to preveč zapleteno. O tem še nisem razmišljal in ne vem, ali je to eden izmed scenarijev v delovnih skupinah. Če mene osebno vprašate, bi bilo prezapleteno zamenjati prizorišča," je dejal prvi mož Moka v nedeljo v Imoli, kjer si je ogledal tekmovanja na kolesarskem SP.

"Na olimpijskih igrah ni zgolj enega dogodka, hkrati poteka 33 svetovnih prvenstev," je dejal Bach. Igre v Tokiu so bile zaradi pandemije koronavirusa letos spomladi prestavljene z leta 2020 na 2021.

Šestinšestdesetletni nekdanji sabljač je dodal, da bi bilo treba razlikovati med različnimi športi v zvezi z vprašanjem, koliko gledalcev si lahko ogleda tekmovanja, če so ta v zaprtih prostorih ali na prostem.

Preberite še:

Tokio 2020 Sportal Prišel v Slovenijo in zatrdil: Prihodnje leto vas čakajo olimpijske igre!

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin