Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
26. 9. 2023,
8.07

Osveženo pred

7 mesecev, 1 teden

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02

Natisni članek

Maja Marolt Živa Javornik odbojka na mivki

Torek, 26. 9. 2023, 8.07

7 mesecev, 1 teden

innsbruck

Slovenki srednjeevropski prvakinji

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02
Maja Marolt, Živa Javornik | Foto Max Mauthner

Foto: Max Mauthner

V avstrijskem Innsbrucku se je v minulih dneh v sklopu avstrijskega državnega prvenstva v odbojki na mivki odvil tudi mednarodni turnir MEVZA. Srednjeevropski prvakinji sta postali slovenski odbojkarici Živa Javornik in Maja Marolt, so sporočili iz Odbojkarske zveze Slovenije.

Tjaša Kotnik & Tajda Lovšin
Sportal Slovenski odbojkarici na Kreti do petega mesta

Na enem osrednjih trgov v avstrijskem mestu so odbojkarski sladokusci na igriščih imeli kaj videti, ob tem pa lahko uživali tudi v pestrem spremljevalnem programu. Slovenska dvojica, sicer druga nosilka turnirja, je s tekmovanjem začela v petek. V skupini B je uvodoma z 2:0 (16, 17) ugnala češki tekmici Krizova/Grancaiova, ki sta se v glavni del turnirja prebili skozi kvalifikacije, zgodaj popoldne pa z 2:0 (21, 16) še sedmo postavljeno ekipo, Madžarki Kun/Windisch.

Prvo mesto v skupinskem delu je Javnornik in Maralot neposredno popeljalo v sobotni četrtfinale, kjer sta se srečali z novo češko dvojico Dostalova M./Francova. Po precej prepričljivo dobljenem uvodnem nizu Slovenk (21:14) sta Čehinji v drugem vrnili udarec (21:17), po 48 minutah pa sta se zmagi vendarle veselili slovenski predstavniki, ki sta odločilen tretji niz dobili s 15:13.

Nedelja je prinesla odločilne obračune. V polfinalu sta Javornik/Marolt po pravem trilerju odpravili Slovakinji Tokosova/Poszmikova. Prvi ni sta dobili z 21:14, slednji sta nato izenačili z 21:17, v maratonskem tretjem nizu, ki se je končal z 22:20, pa se je tehtnica po 56 minutah vendarle nagnila na stran slovenskih odbojkaric.

V finalu ju je še drugič čakala madžarska dvojica Kun/Windisch. Ta je z 21:14 dobila prvi niz, a slovenki se nista predali. Po izjemnem boju sta se oba naslednja niza končala na razliko - drugi s 23:21, tretji s 16:14.

Gheorghe Cretu slovenska odbojkarska reprezentanca
Sportal Pred bojem za olimpijske igre poudaril eno stvar
Gregor Ropret
Sportal Poškodba je prehuda: Slovenci po uresničitev olimpijskih sanj brez Gregorja Ropreta

 

Ne spreglejte