Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
6. 2. 2020,
20.05

Osveženo pred

4 leta, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,05

Natisni članek

pokal challenge Calcit Volley Tina Grudina Vasja Samec Lipicer

Četrtek, 6. 2. 2020, 20.05

4 leta, 2 meseca

Pokal Challenge, ženske, osmina finala (povratne tekme)

Ni šlo: Kamničanke se poslavljajo od Evrope

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,05
Calcit Volley | Kamničanke na Madžarskem niso dočakale čudeža. | Foto CEV

Kamničanke na Madžarskem niso dočakale čudeža.

Foto: CEV

Calcit Volley so na povratni tekmi osmine finala evropskega pokala Challenge na Madžarskem klonile z 2:3 v nizih in se poslovile od Evrope, madžarski Bekescsaba, ki ga vodi slovenski strokovnjak Vajsa Samec Lipicer, pa si je kot zadnji uvrstil med osem najboljših.

Odbojkarice Calcita Kamnika v osmini finala niso pripravile presenečenja in se uvrstile v četrtfinale pokala challenge. Potem ko so varovanke Gregorja Rozmana prvi niz dobile s 25:22, so Madžarke, ki jih s klopi vodi slovenski strokovnjak Vasja Samec Lipicer, osvojile dva niza zapored in zapečatile usodo Kamničank, ki so na prvi tekmi doma klonile z 0:3 v nizih.

Vasja Samec Lipicer se bo v četrtfinalu pokala Challenge s svojimi izbrankami meril s pirejskim Olympiakosom. Primorec ve, kako je priti med štiri najboljše, saj mu je to v pretekli sezoni uspelo z GEN-I Volleyjem. | Foto: CEV Vasja Samec Lipicer se bo v četrtfinalu pokala Challenge s svojimi izbrankami meril s pirejskim Olympiakosom. Primorec ve, kako je priti med štiri najboljše, saj mu je to v pretekli sezoni uspelo z GEN-I Volleyjem. Foto: CEV

Swietelsky Bekescsaba: Jerkov 22, Rady, Collar 11, Fabian 1, Glemboczki 7, Pekarik 11, Grbić 3, Bodnar 3, Szedmak 7, Molcsanyi, Sebestyen 1, Bodovics 2, Szücs, Klarić 14.

Calcit Volley: Kotnik 9, Mihevc 3, Pogačar 1, P. Marušič 3, Š. Marušič 1, Vovk 5, Kostić Brulec 9, Zatković 13, Janežič, Charuk 12, Jerala 3, Kaker 3.

Potem ko so Madžarke napredovale v četrtfinale, sta oba trenerja v nadaljevanju ponudila priložnosti dekletom, ki niso veliko igrala. Bekescsaba je bila boljša v tretjem nizu, Kamničanke so celo dobile četrtega, v odločilnem petem pa so domačinke le izvlekle zmago z izidom 15:12.

Rozman: Odločilna je bila prva tekma

Gregor Rozman se je po izpadu iz Evrope hitro ozrl proti Novi Gorici, kjer bo konec tedna potekal zaključni turnir lige MEVZA. | Foto: CEV Gregor Rozman se je po izpadu iz Evrope hitro ozrl proti Novi Gorici, kjer bo konec tedna potekal zaključni turnir lige MEVZA. Foto: CEV "Prvi niz smo odigrali skorajda brez napake, na servis in sprejemu smo bili dobri, kar nam je prineslo vodstvo z 1:0. V drugem smo popustili na sprejemu, premalo smo bili agresivni v napadu, naredili smo tudi preveč lastnih napak in nasprotnic nismo ulovili do konca niza. Tretji niz smo začeli dobro, pri našem vodstvu s 5:2 žal nismo zaključili nekaj zaporednih žog, kar so domačinke izkoristile in nam pobegnile. Žal je bila njihova prednost prevelika, da bi nam še uspel preobrat. Odločilna je bila prva tekma, ko smo zamudili veliko priložnost, da bi iz teh dveh tekem iztržili kaj več. Ampak zdaj je, kar je, v soboto nas čaka zaključni turnir srednjeevropske lige," je po izpadu iz Evrope povedal trener Kamnika Gregor Rozman.

V sredo je nastope v Evropi končala Tina Grudina, ki je morala s Stiinto tudi doma priznati premoč nemškemu Dresdnerju. Slovenska blokerka je dosegla sedem točk.

GEN-I Volley
Sportal Goriške strele z novim trenerjem zanesljivo odpravile Grosuplje

Pokal Challenge, ženske, osmina finala (povratne tekme):

Ne spreglejte