Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
22. 12. 2020,
16.05

Osveženo pred

3 leta, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,07

Natisni članek

Eva Mori Gregor Rozman Matija Pleško Tjaša Kotnik Klemen Čebulj

Torek, 22. 12. 2020, 16.05

3 leta, 3 mesece

OZS razglasila najboljše odbojkarje leta 2020

Najboljši slovenski odbojkarji so ...

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,07
Eva Mori | Eva Mori se veseli prvega naziva najboljše odbojkarice. | Foto CEV

Eva Mori se veseli prvega naziva najboljše odbojkarice.

Foto: CEV

Odbojkarska zveza Slovenije je razglasila najboljše odbojkarje leta 2020. Za najboljšo odbojkarico je bila izbrana Eva Mori, za najboljšega odbojkarja Klemen Čebulj. OZS je naziva najboljših prvič podelila tudi odbojkarjema na mivki, pripadla sta Tjaši Kotnik in Vidu Jakopinu.

Nova KBM Branik Lokomotiv Kaliningrad
Sportal Zdravniki niso optimisti, a upa na najboljše

OZS je glasovanje, kjer je svoje glasove oddalo 1587 ljubiteljev odbojke, izvedla prek spletne strani www.odbojka.si, preostalo polovico glasov pa je prispeval Strokovni svet Odbojkarske zveze Slovenije. Po seštevku vseh glasov je bila za najboljšo odbojkarico leta 2020 izbrana kapetanka slovenske izbrane vrste Eva Mori, na drugo mesto se je uvrstila reprezentančna srednja blokerka Saša Planinšec, na tretjega pa reprezentančna sprejemalka Lana Ščuka. "Hvala lepa vsem za glasove. Sem zelo, zelo vesela in ponosna, da tudi drugi vidijo, da je moj trud poplačan, tako da še enkrat hvala vsem in lepe praznike," je bila svojega prvega naziva vesela Eva Mori. Pred njo so bile za najboljšo odbojkarico leta izbrane Tina Grudina, Iza Mlakar (dvakrat) in Saša Planinšec.

Čebulj ubranil naslov najboljšega

Klemen Čebulj je bil najboljši že lani. | Foto: Matic Eržen Klemen Čebulj je bil najboljši že lani. Foto: Matic Eržen Naziv najboljšega odbojkarja leta ostaja v rokah reprezentančnega sprejemalca Klemna Čebulja, ki je največ glasov osvojil že lani. Na drugem mestu je srednji bloker izbrane vrste Jan Kozamernik, na tretjem pa naš podajalec Dejan Vinčić. "Zelo sem vesel, da sem bil drugo leto zapored izbran za najboljšega odbojkarja Slovenije in v velik ponos mi je, da lahko prejmem ta naziv. Zagotovo je to še dodatna motivacija za treninge in moje delo, ki ga vlagam v šport, v odbojko. Hvala vsem, ki ste glasovali zame," je po razglasitvi najboljših dejal Čebulj. Leta 2016, 2017 in 2018 je naziv najboljšega odbojkarja leta pripadel kapetanu slovenske izbrane vrste Tinetu Urnautu.

Na mivki naziv Kotnikovi in Jakopinu

Prvič doslej je OZS izbrala tudi najboljša odbojkarja na mivki. Pri dekletih je naziv pripadel Tjaši Kotnik, združeni glasovi ljubiteljev odbojke na mivki in Strokovnega sveta OZS so na drugo mesto postavili Tajdo Lovšin, na tretjega pa Lano Žužek. "Najprej najlepša hvala za nagrado in hvala vsem, ki so glasovali zame. Si štejem v veliko čast biti v tej izbrani družbi. Je pa ta naziv tudi zame potrditev za ves vloženi trud in trdo delo in tudi lepa spodbuda za naslednje leto in prihajajočo sezono. Ob tej priložnosti vsem skupaj želim tudi lepe praznike in seveda upam, da se že kmalu srečamo na katerem od tekmovanj v odbojki na mivki," se je priznanja razveselila Kotnikova.

Tjaša Kotnik se je razveselila individualne nagrade. | Foto: Grega Valančič / Sportida Tjaša Kotnik se je razveselila individualne nagrade. Foto: Grega Valančič / Sportida

Pri moških je najboljši odbojkar na mivki postal Vid Jakopin, na drugem mestu po številu zbranih glasov je Nejc Zemljak, na tretjem pa Tadej Boženk.

Tjaša Kotnik 12
Sportal Hči slavnega košarkarja, ki ji v Sloveniji ni para
Strokovni svet Odbojkarske zveze Slovenije je izbral tudi najboljša trenerja leta 2020. Najboljši trener ženske ekipe je drugo leto zapored postal Gregor Rozman, najboljši trener moške ekipe pa Matija Pleško, ki je to priznanje prav tako prejel že za leto 2019.

 

 

Ne spreglejte