Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
21. 4. 2016,
10.53

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

odbojka Andrea Giani

Četrtek, 21. 4. 2016, 10.53

6 let, 6 mesecev

Giani na uvodne priprave povabil štirinajst odbojkarjev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Slovenska moška odbojkarska reprezentanca se bo 2. maja zbrala v Kranjski Gori in začela priprave na svetovno ligo. Selektor Andrea Giani je v začetku meseca objavil širši seznam, na katerem je triindvajset odbojkarjev, na priprave na Gorenjskem jih je povabil štirinajst.

V Kranjsko Goro ne bo podajalca Dejana Vinčića, ki ima v času reprezentančnega zbora še obveznosti v svojem trenutnem klubu, libanonskem Tannourinu. Tudi francoski Paris Volley, za katerega igra Mitja Gasparini, je za zdaj še v igri za najvišja mesta, zato morda na začetek priprav ne bo niti reprezentančnega korektorja, ki pa bo zagotovo manjkal v drugem tednu, saj bo za teden dni odšel na preizkušnjo v Južno Korejo.

 

Na Gianijevem seznamu štirinajsterice prav tako ni odbojkarjev ljubljanskega ACH Volleyja in kamniškega Calcit Volleyballa, Maria Koncilje, Jana Pokeršnika in Žige Donika ter Jana Brulca, Tončka Šterna, Žige Šterna, Saša Štalekarja in Klemna Hribarja, ki bodo zaigrali v finalu državnega prvenstva. To se bo, če bo prvak znan že po treh tekmah, končalo 3. maja, sicer pa 6. oziroma 10. maja.

 

Priprave 2. maja, med 17. in 19 junijem prvi turnir svetovne lige

 

Slovenski selektor ne bo mogel računati niti na Matijo Jereba, ki okreva po operaciji kolena. S širšega seznama na prvem zboru reprezentance ne bo Uroša Pavlovića in Mihe Plota, je pa Giani na priprave poklical še tri mlade odbojkarje, podajalca Aleša Köka iz kranjskega Triglava, korektorja Matica Vrtovca iz novogoriškega GO Volleyja in prostega igralca Urbana Tomana iz Žirovnice, ter tako uresničil napovedi, da bo v ekipo začel vključevati perspektivne igralce, ki bodo v prihodnjih letih nosilci igre te reprezentance. 

 

Mitja Gasparini igra končnico francoskega prvenstva, Dejan Vinčić pa ima obveznosti pri libanonskem klubu. | Foto: Mitja Gasparini igra končnico francoskega prvenstva, Dejan Vinčić pa ima obveznosti pri libanonskem klubu.

 

Priprave izbrane vrste se bodo začele 2. maja v Kranjski Gori, kjer bodo fantje ostali do 7. maja, 9. in 10. maja odbojkarje čakajo testiranja v Ljubljani, 11. maja pa se ekipa vrača v Kranjsko Goro, kjer bo ostala do odhoda v Brazilijo, in sicer na skupne priprave z eno najboljših reprezentanc sveta. Po vrnitvi v Slovenijo in nekajdnevnem premoru bo ekipa začela trenirati 2. junija v Ljubljani in tam ostala vse do prvega turnirja svetovne lige, ki ga bo od 17. do 19. junija gostila slovenska prestolnica.

 

Seznam igralcev za prvi sklop priprav:

Podajalca
Gregor Ropret in Aleš Kök

Korektorja
Mitja Gasparini in Matic Vrtovec

Blokerji
Alen Pajenk, Danijel Koncilja in Miha Bregar

Sprejemalci
ine Urnaut, Klemen Čebulj, Alen Šket, Jan Klobučar in Matej Kök

Prosta igralca
Jani Kovačič in Urban Toman

Ne spreglejte