Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
30. 4. 2021,
19.30

Osveženo pred

2 leti, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,35

Natisni članek

pokal Slovenije ACH Volley Calcit Volley

Petek, 30. 4. 2021, 19.30

2 leti, 11 mesecev

ODBOJKARSKI POKAL SLOVENIJE, FINALE

Calcit Volley do četrtega pokalnega naslova

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,35
ACH Volley Ljubljana : Calcit Volley, pokal finale | Calcit je prišel do gladke zmage. | Foto Grega Valančič/Sportida

Calcit je prišel do gladke zmage.

Foto: Grega Valančič/Sportida

Odbojkarji Calcita so letošnji zmagovalci slovenskega pokala. V finalu so s 3:0 (21, 21, 22) premagali ACH Volley. V sedmem medsebojnem pokalnem finalu so Kamničani Ljubljančane premagali četrtič, s tem pa so tudi osvojili svoj četrti pokal. ACH ostaja pri 12 naslovih.

Varovanci Gregorja Jerončiča so delovali bolj sveže, za ACH je bil ritem sezone očitno prehud. Tekmo so Ljubljančani sicer dobro začeli, toda po vodstvu 14:11 v prvem nizu so po seriji blokov Kamničanov zašli v težave, iz katerih se niso več rešili.

Odbojkarji Calcita Volleyja so se oddolžili ACH-ju za poraz v polfinalu državnega prvenstva, v katerem so bili blizu, da Ljubljančane premagajo, a so zapravili vodstvo 1:0 v zmagah in 2:0 v nizih na drugi tekmi. Na zaključnem turnirju pokala v Ljubljani so enostavno znali izkoristiti dejstvo, da sta Merkur Maribor in ACH šele pred nekaj dnevi končala dolgo finalno serijo državnega prvenstva, v treh tekmah niso izgubili niti niza, v finalu pa tekmecem niso dovolili veliko možnosti. ACH je bil tako kot na zadnjih prvenstvenih tekmah proti Merkur Volleyju premalo prodoren s svojim napadom, v katerem je bilo vse preveč napak.

Odbojkarji Calcita Volleyja so se oddolžili ACH-ju za poraz v polfinalu državnega prvenstva. | Foto: Grega Valančič/Sportida Odbojkarji Calcita Volleyja so se oddolžili ACH-ju za poraz v polfinalu državnega prvenstva. Foto: Grega Valančič/Sportida

V prvem nizu, v katerem so vodili z 12:7, so jim po vodstvu s 14:11 strah v kosti nagnali blokerji, ki so trikrat zapovrstjo zaustavili njihove napade, delni izid 5:0 je Kamničanom omogočil vodstvo s 16:14, blok Puriča za 22:19 pa se je izkazal za odločilno točko prvega niza.

V drugem nizu so najprej do prepričljivega vodstva prišli Gorenjci, vodili so s 7:3 in 11:7, oranžni zmaji so jih lovili, a ujeli jih niso niti enkrat. Na začetku tretjega niza je bilo videti, da bodo vendarle ujeli ritem, vodili so s 14:10, toda Calcit jih je ujel, z asom Martina Kosmine, ki je povsem upravičil zaupanje trenerja, ta mu je dal na sprejemalskem mestu prednost pred Miloszem Hebdo, tudi povedli s 17:16. Po izidu 18:18 pa so Kamničani dosegli štiri zaporedne točke, zadnjo v seriji je z blokom prispeval Jan Klobučar, s 14 točkami najučinkovitejši igralec tekme. S tem je bil zmagovalec praktično že odločen.

V domačih tekmovanjih so tako vsi trije klubi, ki so letos izstopali, osvojili eno lovoriko. ACH je prvak srednjeevropske lige, Merkur Maribor državni, Calcit Volley, ki je v državnem prvenstvu izgubil v polfinalu proti ACH-ju, v srednjeevropski pa v polfinalu proti Mariborčanom, pa pokalni prvak.

Kaj so povedali po koncu finala?

Gregor Jerončič, trener Calcit Volleyja: "Če se še enkrat vrnem na državno prvenstvo, lahko rečem, da smo na tistih tekmah plačali davek srednjeevropske lige, ko tudi nismo bili kompletni in ko smo se morda nekoliko preveč zanašali na ene in iste igralce. V končnici se nam je prav to poznalo in nam je malo zmanjkalo za finale. Pokalna lovorika je več kot dobrodošla, sezono lahko zdaj ocenim z napol polnim kozarcem, če se lahko tako izrazim. Lovorika je potrditev našega letošnjega dela in je pokazatelj vsega tega, kar smo delali skozi leto."

Sašo Štalekar, odbojkar Calcit Volleyja: "Danes smo igrali fantastično. Od začetka do konca smo imeli prednost nekaj točk. ACH Volleyju nismo dopustili, da nam naredi to, kar nam je v polfinalu državnega prvenstva, ko smo dobili prvo tekmo in na drugi vodili že z 2:0, nato pa so nas Ljubljančani odnesli z igrišča. Trije najboljši klubi smo si razdelili letošnje lovorike, s to zmago smo rešili sezono. Če pa potegnem črto skozi celotno sezono, pa lahko rečem, da smo igrali dobro v vseh tekmovanjih, a nam je tako v srednjeevropski ligi kot v državnem prvenstvu nekaj zmanjkalo, danes pa smo pokazali, da tudi mi lahko osvojimo lovoriko."

Matija Pleško, trener ACH Volleyja Ljubljana: "Menim, da smo bili danes telesno sposobni igrati na visoki ravni, psihično pa smo bili precej na tleh. Imeli smo tudi nekaj manjših težav s poškodbami tik pred začetkom pokala, a ne glede na to sem mislil, da bomo danes osvojili zlato. Tekmo smo dobro začeli in nadzirali potek nekje do sredine niza. Po menjavi Hebde s Kosmino pa so se stvari začele podirati. Poskušali smo z menjavami, naredili smo vse, da bi našli razpoložene igralce, ki bi nas popeljali do zmage, vendar se nam enostavno ni izšlo. Čestitke Kamniku za osvojen pokal, verjamem, da so zelo veseli."

ACH Volley : Calcit Volley, foto: Grega Valančič/Sportida:

Fotogalerija
1 / 21

Pokal Slovenije

Finale:
petek, 30. april:

ACH Volley : Calcit Volley 0:3 (-21, -21, -22)
Vučićević 11, Touhteh 8; Klobučar 14, Kosmina 12

Preberite še:

ACH Volley
Sportal Stara znanca v finalu, ACH Volley in Calcit Volley
Ne spreglejte