SiolNET. Sportal Odbojka
1,10

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Rok Možič

Biser slovenske odbojke se je odločil

1,10

termometer

Rok Možič Navijači | Roka Možiča na delu v Veroni pogosto spremljajo številni navijači iz Slovenije.  | Foto: Proelium sports agency
Roka Možiča na delu v Veroni pogosto spremljajo številni navijači iz Slovenije. Foto: Proelium sports agency

Slovenski odbojkarski reprezentant Rok Možič je podpisal novo pogodbo z Verono. V rednem delu italijanskega prvenstva je blestel, zbral največ točk izmed vseh in postal tarča številnih snubcev, a se je odločil, da bo ostal zvest Veroni. Pogodbo je podaljšal še za dve leti, tako da bo dres prvoligaša Verona Volley nosil do konca sezone 2025.

Rok Možič Sportal Nova nagrada za Roka Možiča

"Našli smo dober dogovor s klubom, tako da je zadovoljstvo obojestransko. Všeč mi je njihova zgodba. V prihodnjem letu si želim, da bi izboljšali ekipo in bi se lahko borili za najvišja mesta," iz Italije, kjer si je kmalu ustvaril sloves enega najboljših odbojkarjev zahtevnega odbojkarskega prvenstva, sporoča Rok Možič.

Slovenski reprezentant se je hitro prepričal, da italijanska liga upravičeno slovi kot ena najmočnejših na svetu. Zdaj želi z Verono posegati po najvišjih mestih in se podati v boj za lovorike. "Verjamem v to zgodbo in klub, predvsem pa se tukaj dobro počutim. Pretehtalo je moje počutje. Ni vse v denarnih ponudbah," čuti ljubezen občinstva in komaj čaka prihodnjo sezono, ko se bodo dvorane povsem odprle in bo lahko nastopal pred polnimi tribunami. "To je nekaj, za kar igramo," dodaja 20-letni Mariborčan, ki že dolgo spada v evropsko smetano najbolj nadarjenih odbojkarjev, pred katerimi je bleščeča prihodnost.

Bližina doma mu veliko pomeni

Verjame, da se lahko Verona še okrepi in vključi v boj za najvišja mesta v Italiji. | Foto: Verona Volley Verjame, da se lahko Verona še okrepi in vključi v boj za najvišja mesta v Italiji. Foto: Verona Volley V novo sezono tako vstopa z visokimi cilji. "Zagotovo ne bo lahko, vsa evropska tekmovanja so močna, italijanska liga je ena najmočnejših na svetu, ampak že letos smo videli, da lahko premagamo res vsakogar. Perugia je bila ekipa, ki je res izstopala, z vsemi drugimi pa je mogoče normalno igrati in jih tudi premagovati," verjame, da se lahko Verona še okrepi, nato pa bi se lahko enakovredno kosala tudi z najboljšimi.

V mestu ljubezni uživa. Na tekmah ne manjka njegovih navijačev, pride jih tudi po 50 na srečanje, zato bi še toliko težje sprejel odločitev, če bi se preselil kam na jug Italije. Raje je blizu svojega doma. "Tudi oče in mama sta velikokrat tukaj. Bližina doma mi pomeni veliko in tudi ljudje v Veroni so zelo prijazni in me imajo radi," je navdušen nad vsem, kar ga spremlja na delu v tem italijanskem mestu.

Rok Možič Sportal Slovenci spet blestijo

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin