Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Petek,
20. 3. 2015,
14.38

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Petek, 20. 3. 2015, 14.38

8 let

Zavrč bi rad še tretjo, Maribor želi Domžale vreči iz igre

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Tokratni krog najboljše slovenske nogometne lige se bo začel že danes, vrhunec pa nedvomno dočakal v nedeljo, ko se bodo udarili nogometaši Domžal in Maribora.

Zavrč je na svojem prenovljenem štadionu zelo zanesljiv. Zmagal je na obeh tekmah, ki ju je na njem odigral. Jasno, po tri točke gre tudi tokrat. Nasproti mu bodo stali nogometaši zadnjeuvrščenih Radomelj. Kaj drugega kot poln izkupiček ne pride v poštev.

Radomlje sicer ne bodo tako lahek zalogaj, kot kaže uvrstitev na prvenstveni razpredelnici, tam varovanci Dejana Djuranovića za devetim mestom zaostajajo kar sedem točk. V zadnjih treh krogih so se kar izkazali. V prejšnjem so za las izgubili proti visokoletečim Celjanom, pred tem so odpravili Rudar in remizirali proti Gorici. Tokrat bodo skušali osvojiti vsaj točko.

Gorica je v razsulu, v nekoč valilnici nogometnih talentov, kjer se lahko pohvalijo kar s štirimi naslovi prvaka, se bojijo za obstanek. Sodelovanje z Italijani ne obradi sadov, tudi zdajšnja zasedba na čelu s trenerjem ne vliva upanja, da bo v prihodnosti kaj bolje. V letu 2015 so Novogoričani na štirih tekmah osvojili le točko in so osmi. Krka na devetem mestu ima enako število točk, zato bodo te še kako potrebne v lovu na obstanek.

A Rudar, ki v letošnjem letu prav tako ne navdušuje, na prvo zmago še čaka, prav gotovo na Primorsko prihaja z željo, da bi jo dočakal prav ta konec tedna. Obe medsebojni tekmi v tej sezoni so dobili Velenjčani, ki bodo skušali narediti vse, da se bo na podoben način razpletla tudi tretja.

Po izjemnem nizu, ki so ga prekinili Mariborčani, so Celjani v prejšnjem krogu spet zmagali in zdaj želijo zmagovalni pohod nadaljevati. Olimpija, ki je zmagala v prvem in zadnjem letošnjem krogu, se ne bo dala kar tako. Kot je v navadi kluba, ki nosi tako veliko ime, bo tudi tokrat šla na zmago. A pot do te ne bo lahka.

Celjani so pred domačim občinstvom v tej sezoni izgubili le dvakrat. Resda brez Matica Žitka in Valona Ahmedija, a Štajerci gredo na novi tekmi po zmago. "Odlično bi bilo, če bi nas, podobno kot na tekmi z Mariborom, s tribun spremljalo veliko navijačev, ki bi nam pomagali do novega uspeha," si je pred tekmo zaželel pomočnik glavnega trenerja Aleš Kačičnik.

Pri gostih, ki so se razveselili vrnitve kaznovanih Nika Kapuna, Darijana Matića in Mihe Zajca, medtem ko na najboljšega strelca Andraža Šporarja, ki je poškodovan, še ne morejo računati, so prav tako optimisti. "Zanima nas zgolj zmaga, tako kot na vseh preostalih tekmah. S tremi točkami bi se približali vodilni trojici. To je naš cilj," je sporočil trener Ljubljančanov Darko Karapetrović.

Krka je v zadnjih treh tekmah osvojila le točko in mora nujno začeti dosegati boljše rezultate, če se noče preseliti v nižjo ligo. Tudi Koprčani so vse prej kot v dobri formi. V zadnjih treh krogih so dvakrat izgubili. Zamujeno bodo skušali nadoknaditi v Novem mestu.

"Po treh gostujočih tekmah se končno vračamo pred domače navijače. Čaka nas tekma s Koprom, proti kateremu bomo šli na zmago. Upam, da se odlepimo od mest, ki ne zagotavljajo obstanka v ligi," je bil jasen napadalec Dolenjcev Žiga Kastrevec.

Derbi kroga bo na sporedu v nedeljo v mestu na obrobju Ljubljane. Tja Mariborčani, ki so v letošnjem letu nanizali same zmage, se hitro vrnili na vrh in dali tekmecem vedeti, da v boju za naslov nimajo prav veliko možnosti, prihajajo po peto zaporedno prvenstveno zmago.

Domžalčani, ki so osvojili jesenski naslov, so razočaranje uvoda drugega dela prvenstva. Zmagali so le enkrat in s prvega padli na tretje mesto. Z zmago nad prvaki bi bili neuspehi v zadnjem času hitro pozabljeni, prav tega si tudi želijo, a jasno, naloga ne bo lahka.

Trenerja Luko Elsnerja je prav gotovo razveselila novica, da bo lahko tokrat računal tudi na povratnika iz tujine, Brazilca Juninha, medtem ko bo domžalski vratar Nejc Vidmar, ki je ta teden prvič v življenju postal reprezentant, zagotovo še bolj motiviran, da se dokaže selektorju.

Mariborčani bodo proti Domžalam motivirani predvsem zato, ker so proti njim v tej sezoni že dvakrat izgubili. Z 0:1 in z 0:2. Prepričani so, da je zdaj napočil čas za njihovo zmago. Z njo bi Domžalčane dokončno iztisnili iz bitke za naslov in se približali cilju, ki si ga

Ne spreglejte