Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Ponedeljek,
17. 8. 2015,
11.08

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

NK Olimpija NK Olimpija NK Koper Prva liga Telekom Slovenije NK Krško NK Zavrč NK Domžale NK Maribor NK Maribor NK Krka NK Celje NK Rudar ND Gorica

Ponedeljek, 17. 8. 2015, 11.08

7 let, 12 mesecev

Zakaj so jezni navijači Zavrča obmetavali sodnika? (video)

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Prvoligaški strelci so v 20. krogu skoparili z zadetki. Dosegli so jih le šest. Polovica jih je padla na srečanju v Zavrču, na katerem je Olimpija z zmago potrdila jesenski naslov.

Palčki iz Haloz so prvič v tej sezoni izgubili proti vodilni Olimpiji. Ljubljančani so v Zavrču zaigrali brez poškodovanega kapetana Andraža Šporarja, a vseeno strli odpor gostiteljev in zmagali z 2:1. "Storili smo dve kardinalni napaki na postavljeno obrambo. Proti takšni ekipi si kaj takšnega ne moreš privoščiti. Z menjavami in osvežitvami smo se poskusili vrniti v igro, toda do konca nismo imeli sreče. Sojenja ne bom komentiral, naj bo dovolj to, kar slišite," je trener Zavrča Ivica Solomun spomnil na nezadovoljstvo občinstva v Športnem parku Zavrč.

Disciplinski sodnik NZS se je hitro odzval in sporočil, da bo moral Zavrč zaradi nešportnega in neprimernega vedenja navijačev, ki so žaljivo skandirali in metali predmete v smer sodnikov, plačati 700 evrov. Privrženci Zavrča so bili na delivca pravice najbolj jezni v drugem polčasu, ko so bili prepričani, da bi moral po posredovanju Aleksandra Šelige, ki je za nogo prijel Jureta Matjašiča, pokazati na belo točko. Mariborski sodnik Slavko Vinčić se je odločil drugače in razvnel strasti na tribunah završkega nogometnega objekta.

Olimpija si je z zmago v Zavrču že dva kroga pred koncem zagotovila naslov jesenskega prvaka, hkrati pa prednost pred Mariborom povišala na osem točk. Zmagoviti zadetek je dosegel Ezekiel Henty, ki je izkoristil darilo domače obrambe, saj mu je Denis Glavina nehote s ponesrečeno podajo omogočil izjemno priložnost. Nigerijec je zatresel mrežo Zavrča in postavil končnih 2:1.

"Proti Zavrču nikomur ni bilo, ni in ne bo lahko igrati," se zaveda velike vrednosti sredine zmage Marijan Pušnik. Izbrancem je čestital za taktično zrelo in borbeno igro. "Po slabšem začetku, ko smo že v peti minuti prejeli poceni zadetek, smo pokazali pravi značaj in ob precej boljšem nadaljevanju preobrnili potek srečanja v svojo korist. Vedeli smo, da je Zavrč zahteven tekmec, in se borili za vsak centimeter igrišča. Takšne tekme se igrajo za točke in ne za umetniški vtis," je poudaril 55-letni strateg Olimpije.

Na derbiju kroga v Domžalah je bilo razburljivo v drugem polčasu, ko so si večje število priložnosti priigrali gostitelji, a je ostalo pri 0:0. Izbranci Luke Elsnerja, ki je bil navdušen nad predstavo fantov in za ta del sezone ogromno zalogo energije, so v drugem polčasu s pomočjo kapetana Nejca Skubica zatresli okvir domžalskih vrat, nato zapravili še nekaj priložnosti, s tem pa tudi zapravili možnosti, da bi na lestvici prehiteli Maribor.

Vijolice so povečale zaostanek za vodilno Olimpijo, trener Krunoslav Jurčić pa je priznal, da je pričakoval malce slabši nastop. Zgoščen ritem tekmovanj se je ob nekaterih poškodovanih in kaznovanih igralcih izkazal za preveliko oviro, da bi njegovi izbranci lahko v Domžalah ugnali tekmeca.

V Novi Gorici je uvodno srečanje 20. kroga potekalo v času kosila. V sončnem vremenu je gledalce v dobro voljo spravil prvi strelec vrtnic Blessing Eleke. Vrtnicam je zagotovil drugo zaporedno zmago, s katero so ostali tik za petami vodilne trojice. "To je zelo pomembna zmaga. Tekmec je bil čvrst, mi pa se nismo zaletavali, ampak nadzorovali tekmo in igrali pametno. Rudar je imel le eno priložnost, mi pa smo jih imeli dovolj, da smo dobili tekmo. Smo pri vrhu lestvice, kjer želimo ostati do konca sezone," ni skrival zadovoljstva domači strateg Miran Srebrnič.

Gostje iz Velenja so se dobro borili, nato pa jim je točko tik pred koncem rednega dela "ukradel" mladi nigerijski napadalec. "Žal mi je, da nismo bili nagrajeni za dobro igro. Imeli smo nekaj priložnosti, a jih nismo izkoristili. Zdaj moramo dvigniti glave in iti naprej. Škoda, da se nam ni izšlo. Če bomo tako igrali v prihodnje, bodo točke že prišle," Jernej Javornik ostaja pomirjen po tesnem porazu knapov.

Dvoboj v Celju je bil v prid gostiteljev odločen v zadnjih sekundah srečanja. Celjani so vknjižili zelo pomembno zmago, s katero so se odlepili od dna. Odločilen trenutek je nastopil v izdihljajih srečanja, junak pa je postal branilec Tilen Klemenčič in še drugič v tej sezoni odločil zmagovalca na tekmi na Areni Petrol.

"Zadovoljen sem le z zmago, z vsem drugim pa ne. V prvem delu smo igrali slabo, nepovezano, taktično povsem drugače od dogovora in drugače kot treniramo. V drugem delu smo bili boljši. Ustvarili smo si nekaj zelo izrazitih priložnosti, na koncu pa nas je obdarila sreča," je bil Iztok Kapušin kritičen do igre varovancev.

Krka je Celjanom zadala veliko težav. "Nisem zadovoljen, saj smo šli na zmago. Tudi točka ne bi bila slaba. Ta štadion je za nas dobesedno zaklet, saj po dobrih predstavah in veliko priigranih priložnostih le redko osvajamo točke. Gol smo prejeli po kardinalni napaki, tako da res ne morem biti zadovoljen," so se Novomeščani spraševali, zakaj jim na celjskem objektu ne gre.

Koprčani so z zmago na gostovanju v Krškem potrdili šesto mesto, novinci v prvoligaški druščini pa so ostali sami na dnu razpredelnice. "Začeli smo katastrofalno, z nekaj neverjetnimi napakami. Letos gola še nismo dobili tako hitro. V prvem polčasu je bil Koper boljši in bi moral voditi že z 2:0 ali 3:0. Nismo bili pravi. V nadaljevanju smo igrali boljše, a ni zadoščalo za izenačenje," je trener Krškega Tomaž Petrovič čestital kanarčkom za zasluženo zmago.

Tako meni tudi gostujoči strateg Slavko Matić. "Zmago smo si zaslužili. Taktično smo odigrali odlično, predvsem v prvem polčasu. Fantje so pokazali pravi značaj. Dobro smo se odrezali, delamo kot ekipa," je bil Srb zadovoljen po zmagi in čvrsto igro v zvezni vrsti.

Ne spreglejte