Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Petek,
3. 10. 2008,
21.35

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Natisni članek

Petek, 3. 10. 2008, 21.35

8 let, 5 mesecev

Zajc: Trdno verjamem v tri točke

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4
Poškodbe in kazni znova niso prizanesle taboru velenjskega Rudarja. Pušnikova četa bo v soboto pričakala Novogoričane brez sedmih pomembnih članov, Gorazd Zajc pa vseeno napoveduje nove tri točke.

V želji, da bi ''knapi'' dvoboj z ''vrtnicami'' pričakali čim bolj pripravljeni, se je velenjska odprava v sredo podala onkraj severne meje in odigrala prijateljsko srečanje z avstrijskim nižjeligašem.

''Res je, Hollenegg igra s podobnim sistemom kot Gorica. Ko je izvedel to trener, je želel na vsak način odigrati prijateljsko tekmo. Bil je dober trening, tekmeca pa smo odpravili 6:1. Med strelce se nisem vpisal, prste pa je imela vmes tudi utrujenost,'' je priznal za Sportal Gorazd Zajc, ki se že veseli vnovičnega prvoligaškega nastopa v dresu Rudarja. Na tekmi s Holleneggom je s tremi zadetki blestel njegov klubski kolega Edin Junuzović (dva je prispeval Damjan Trifkovič, enega pa še Arnel Mahmutovič) … ''Upam, da bo 'Junuz' dobro formo pokazal tudi proti Gorici. Ponosni smo na njega, saj je vedno pohvalno, če imaš v ekipi prvega strelca prvenstva. Zdaj tudi tekmeci več razmišljajo o nas,'' je naznanil 20-letni napadalec, ki se je v Velenju dobro znašel v novi vlogi. ''Igram bolj v vezni liniji, kar mi ustreza. V bistvu spadam med hitre napadalce in mi bolj ugaja utekanje iz drugega plana, 'Junuz' pa lažje zadržuje žoge in deli povratne, saj je veliko močnejši, hkrati pa je zelo dober v skoku, tako da ostane za nas več prostora.''

Vesel zadetka v Mariboru

V soboto ob 18. uri bo v Velenju označen začetek tekme med Rudarjem in HiT Gorico. Tokratni Sportalov sogovornik je mnenja, da bodo tri točke ostale doma.

''Nogometaši Gorice so v manjši krizi. Proti Kopru so pokazali, da niso pozabili igrati nogometa, zato pričakujem v soboto težko tekmo. Trdno verjamem v tri točke, katere bomo morali potrditi brez poškodovanih in kaznovanih. Ponudila se bo priložnost za nekatere, ki so doslej igrali manj. Zagotovo bodo skušali dokazali, da spadajo v to ekipo. Zato verjamem v dober rezultat,'' je odvrnil strelec zadetka v minulem krogu, ko je Rudar na gostovanju v Ljudskem vrtu ostal brez točke v zadnjih minutah. Klub, ki je do konca sezone posodil Zajca Rudarju, je v prvem polčasu dominiral, gostje iz Velenja pa so po izenačujočem zadetku (dosegel ga je prav Zajc) zapravili tri lepe priložnosti. ''Žal nam ni uspelo. Maribor zna izkoristiti prav vsako priložnost, zato se je zasluženo veselil zmage. Moram pa povedati, da sem se zelo razveselil zadetka proti Mariboru, saj že dolgo nisem zadel v polno. Dokazal sem, da še zmeraj nisem pozabil igrati nogometa in da se lahko vrnem,'' je zaupal nekdanji napadalec ''vijoličastih'', ki je začasno zapustil Ljudski vrt zaradi močne konkurence, v Velenje pa se je ''preselil'' predvsem zaradi izkazane želje trenerja Pušnika. Slednji ga je pred leti že treniral v mariborskem dresu ...

Ne obžaluje odhoda v Sieno

Mladi Mariborčan (prihaja iz Dogoš pri štajerski prestolnici) je seveda zelo navezan na svoj matični klub, zato bo z zanimanjem spremljal tudi razvoj dogodkov na sobotnem štajerskem derbiju na Ptuju.

''Dravi je v zadnjem obdobju 'steklo'. Če hočejo Mariborčani zadržati prvo mesto, si ne smejo dovoliti kakega spodrsljaja. Privoščil bi jim naslov prvaka, za katerega pa se bodo morali zelo potruditi, saj je prvenstvo v tej sezoni izjemno izenačeno. Veliko je še ekip, ki jim bodo mešale štrene,'' je pojasnil nekdanji mladi reprezentant, ki še danes ne obžaluje nenadnega odhoda v Sieno. Takrat se je kot obetavni mladinec skušal dokopati članskega dresa člana italijanske prve lige, a se mu ni izšlo vse po najboljših načrtih … ''Tega nikoli ne bom obžaloval, bi se pa sedaj za podoben odhod odločil vendarle kako leto kasneje. Bil sem le premlad. Zdaj se počasi že vračam. Pri Rudarju igram vedno bolje, se pa ne smem zadovoljiti le s tem. Rad bi se vrnil na raven, ko bi se lahko še kdaj prebil v tujino.'' Bo ''Zako'' storil korak naprej že v soboto na tekmi s HiT Gorico?

Zdesetkani Velenjčani

Izbranci Marijana Pušnika so v petek opravili še zadnji trening pred sobotno tekmo 12. kroga PrveLige Telekom Slovenije s štirikratnimi državnimi prvaki.

Strateg Velenjčanov je za razliko od minulih dni lahko računal na pomoč mladih reprezentantov (do 20 let) Borisa Mijatoviča in Nikole Tolimira, ki sta v sredo branila barve domovine in s hrvaškimi vrstniki do 20 let remizirala (2:2) v Črnomlju, vrnila pa sta se tudi Denis Grbič in Nejc Omladič. Oba sta navkljub lažjim poškodbam na treningu stisnila zobe, a najverjetneje še vedno ne bosta nared za zahteven prvenstveni ritem, ki ga bo narekovala pomembnost dvoboja z gosti iz Nove Gorice. Poleg omenjenega para bodo sobotno srečanje 12. kroga zaradi zdravstvenih težav preskočili še Boban Savić, Almir Sulejmanovič, Marko Tuomas Kolsi in Rusmin Dedič, medtem ko bo branilec Aleš Jeseničnik počival zaradi kazni.

Ne spreglejte