Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
2. 12. 2008,
21.55

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Natisni članek

Torek, 2. 12. 2008, 21.55

8 let, 5 mesecev

Zahovič jezen in zaskrbljen

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2
Kljub temu, da je Maribor po 19. odigranih tekmah PrveLige Telekom Slovenije na prvem mestu, pa je športnega direktorja Zlatka Zahoviča zmotil predvsem sodniški kriterij na zadnji tekmi.

Maribor ima štiri točke prednosti pred najbližjimi zasledovalci iz Celja, njihova prednost pa bi lahko bila še večja, če na zadnjem srečanju v Ljudskem vrtu proti Koprčanom ne bi remizirali.

"Nismo uspeli prebiti zelo organizirane, ampak obrambno usmerjene koprske ekipe. Žal nam je manjkal en igralec, ki bi prevzel odgovornost in v igri ena na ena naredil tisti potreben višek igralca ter s tem omogočil napadalcem priložnost za doseganje zadetka. Igra v celoti je bila v taktičnem smislu, z željo in voljo igralcev, na vrhunski ravni. Gostom praktično nismo omogočili ničesar, nadzorovali smo igro. Žal pa se je spet zgodilo nekaj, kar se nam dogaja že nekaj krogov zapored – sodniške napake v prid nasprotnika," je kritičen Zlatko Zahovič.

Ni naključje, ampak navada

V oči bode predvsem nedosojena enajstmetrovka po prekršku nad napadalcem Daliborjem Volašem. "Zaradi tega smo v klubu zelo zaskrbljeni, kajti dogaja se iz tedna v teden. Zelo težko je ostati miren in razumeti, da gre za naključje, saj postaja že navada. Kar je preveč, je preveč. Imamo občutek, da sodnik, ki oškoduje Maribor, tega ne obžaluje, ampak se mu zdi, da enostavno nekje pri nekomu dobiva na takšen način določene točke. Kaj nam pomaga opravičevanje in rdeč obraz delegatov po tekmah… Točke odhajajo," je oster rekorder po številu nastopov in zadetkov za slovensko reprezentanco.

Kljub temu lahko športnega direktorja razveseljuje točkovni zbir "vijoličastih", ob tem pa dodaja, da je klub na pravi poti.

"Analize razkrivajo, da smo v tem koledarskem letu, upoštevajoč spomladanski del prejšnje sezone in letošnjo jesen, osvojili največ točk v slovenski ligi. Tedaj smo prvič prenovili ekipo in tudi ta dejavnik kaže, da smo izbrali pravo pot," je zaključil Zahovič.

Ne spreglejte