Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
9. 4. 2008,
20.17

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Natisni članek

Sreda, 9. 4. 2008, 20.17

8 let, 5 mesecev

Zahora se je "prebudil" proti Ptujčanom

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1
Nogometaši Domžal so v 27. krogu Prve Lige Telekom Slovenije premagali Dravo z 2:1 (1:0).

Državni prvaki se po slabših predstavah očitno prebujajo. Po zmagi v prejšnjem krogu v Celju so tokrat vse tri točke odnesli tudi z obračuna z Dravo in tako zadržali prednost osmih točk pred Koprom in Interblockom. Na drugi strani pa je Drava odigrala tako kot danes vse ekipe iz spodnjega dela lestvice, saj so prav vse - razen že odpisanega Livarja - vpisale nove poraze.

Domžalčani so proti Dravi krenili odločno od prve minute in vratarju Murku je Zahora takoj povzročil nekaj dela. Potem ko so gostitelji novo lepo akcijo zapravili v četrti minuti, pa so se že v sedmi veselili vodstva. Janković je z leve strani podal v sredino, Žeželj je podaljšal do Zahore, ki je povsem sam brez težav zatresel ptujsko mrežo. Izbranci Slaviše Stojanoviča so v nadaljevanju popustili in dovolili gostom nekaj nevarnih akcij.

Drava namučila prvake

Najprej je v 24. minuti na levi strani do žoge prišel Grbec in podal v sredino, kjer se je žoga od Hanžiča odbila v vratnico. Nato se je pri njej znašel Kmetec, ki je iz neposredne bližine streljal proti vratom, a je Nemec njegov poskus obranil. Osem minut pozneje je Prejac podal z desne strani, v kazenskem prostoru Domžal pa je nespretno posredoval Zec in z glavo zadel prečko.

V drugem polčasu so bili gosti uvodoma manj nevarni, Domžalčani pa so bili vse bližje povišanju vodstva. Najprej je v 48. minuti malce nenatančno streljal Zahora, v 59. minuti je Janković končal domiselno izpeljan protinapad, a je meril previsoko, v 61. minuti pa je njunima zgledoma sledil še Kirm.

Slabo posredovanje Murka

V 63. minuti pa so gostitelji vendarle povišali prednost. Zahora je 35 metrov od vrat priigral prosti strel, ki ga je tudi sam izvedel. Ob sicer močnem strelu je Murko slabo posredoval in žoga se je znašla v desnem spodnjem kotu njegovih vrat.

Ta zadetek je očitno spodbodel goste s Ptuja, saj so že v 76. minuti znižali zaostanek. Prejac je poslal dolgo diagonalno podajo proti Kmetcu, ta je žogo lepo sprejel in napad uspešno končal s strelom pod prečko domžalskih vrat. Le nekaj trenutkov kasneje je imela Drava novo priložnost, a je žoga po strelu Grbca z glavo zletela mimo vrat in Dravinih upov po ugodnem razpletu je bilo konec.


Fotoutrinki s tekme:





Ne spreglejte