Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
11. 3. 2017,
22.29

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,53

1

Natisni članek

NK Aluminij NK Maribor NK Maribor Prva liga Telekom Slovenije

Sobota, 11. 3. 2017, 22.29

6 let, 6 mesecev

Poročilo s tekme Maribor : Aluminij

Vijolice res cvetijo spomladi

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,53

1

Dare Vršič | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Nogometaši Maribora so v 24. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali Aluminij s 4:1 (1:0).

Mariborčani so se s tretjo zaporedno zmago v spomladanskem delu prvenstva utrdili na vrhu prvenstvene lestvice. Premagali so vselej neugodno moštvo Aluminija, ki ni uspelo ponoviti uspeha iz 6. kroga, ko je v Ljudskem vrtu zmagalo z 2:0. Kidričani so bili tokrat preslabi za nov podvig, Mariborčani pa odločni, da osvojijo nove tri točke.

Že v osmi minuti je Matej Palčič z desne strani poslal uporabno žogo v kazenski prostor, Dare Vršič pa je žogo poslal tik mimo leve vratnice. Tudi gostujoči nogometaši so si pripravili nekaj obetavnih akcij, a do pravega strela proti vratom Jasmina Handanovića niso prišli.

V 22. minuti je Damjan Bohar prišel do strela z roba kazenskega prostora, toda žoga je zletela visoko čez gostujoča vrata. V 29. minuti je Milivoje Novaković nekoliko nepričakovano prišel do žoge. Bil pa je prepočasen, da bi iz neposredne bližine poslal žogo proti golu. Vedran Turkalj je bil hitrejši.

Domači so v 41. minuti le prišli do vodstva. V akciji pred gostujočim golom je Rodrigo Defendi skušal streljati, a je pri tem poskusu in ob posredovanju Turkalja padel, sodnik Roberto Ponis je dosodil enajstmetrovko. Luka je Zahović je bil zanesljiv izvajalec in žogo poslal v desni spodnji kot. Zdaj je na vrhu lestvice strelcev spet izenačen z Rudarjevim Dominikom Glavino (14 zadetkov). Mariborčani so do konca prvega polčasa pritiskali na gostujoča vrata, a do zaključnega strela niso prišli.

Luka Zahović je dosegel še svoj 14. zadetek in ostaja na vrhu liste strelcev. | Foto: Grega Valančič/Sportida Luka Zahović je dosegel še svoj 14. zadetek in ostaja na vrhu liste strelcev. Foto: Grega Valančič/Sportida

Začetne minute drugega polčasa so ponudile navidezno pobudo Kidričanov. Ti napadi so bili neučinkoviti in v 64. minuti je prišla kazen. Dare Vršič je podal Novakoviću, ki je v kazenskem prostoru preigral vratarja Luko Janžekoviča in žogo poslal v nebranjeno mrežo. Tri minute pozneje so domači prišli do neulovljive prednosti. Vršič je izvedel prosti strel, pri poskusu s 25 metrov pa je žoga zadela živi zid, spremenila smer in ob nemočnem Luki Janžekoviću končala v desnem kotu.

Šele v 70. minuti so si gostje priigrali najlepšo priložnost na tekmi. Francesco Tahiraj je z leve strani poslal močan udarec in zadel vratnico. Česar ni zadel Tahiraj, je Lovro Bizjak. Ta se je v 78. minuti odločil za strel z desne strani in z močnim udarcem žogo poslal pod prečko. Jasmin Handanović ni utegnil posredovati.

Ob koncu tekme je za navdušenje in visoko zmago poskrbel kapetan domačih Marcos Tavares. Ta je preigraval na robu kazenskega prostora, obrambni igralci Aluminija pa mu žoge niso znali odvzeti. Odločil se je za strel, žoga pa je ob odboju gostujoče obrambe spremenila smer in končala v levem kotu vrat nemočnega vratarja Janžekovića.

Mariborčani bodo v 25. krogu prihodnjo soboto gostovali v Celju, Aluminij pa bo dan pozneje gostil Velenjčane.

Maribor : Aluminij 4:1 (1:0)

Štadion Ljudski vrt, gledalcev 5500, sodniki: Ponis (Koper), Mikača (Višnja Gora) in Podobnik (Veliki Gaber).

Strelci: 1:0 Zahović (41./11 m), 2:0 Novaković (65.), 3:0 Vršič (68.), 3:1 Bizjak (78.), 4:1 Tavares (86.).

Maribor: Handanović, Palčič, Rajčević, Defendi, Viler, Kabha (od 27. Vrhovec), Pihler, Bohar (od 70. Hotić), Vršič, Zahović (od 79. Tavares), Novaković.

Aluminij: Janžeković, Kocić, Turkalj, Zeba, Vezjak, Tahiraj, Muminović, Mensah, Bizjak (od 87. Rebernik), Škoflek, Vrbanec (od 71. Panadić).

Rumeni karton: Bizjak.
Rdeči karton: /.

Ne spreglejte