Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
4. 4. 2008,
19.02

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Natisni članek

Petek, 4. 4. 2008, 19.02

8 let, 5 mesecev

"Vijolice" pred kamere v slovensko prestolnico

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4
V 26. krogu PrveLige Telekom Slovenije se bodo kamere SiOL TV (sedmi kanal-Planet TV) in Sportala odpravile v slovensko prestolnico, kjer bo moč videti zanimiv dvoboj med Interblockom in Mariborom.

Planet TV: Interblock - Maribor (sobota, 16.30)

V soboto se bo v slovenski prestolnici odvijal sila zanimiv obračun med najboljšima ekipama drugega dela sezone - ljubljanskim Interblockom in Mariborom. Domačini z dvanajstimi zmagami, petimi remiji in osmimi porazi kotirajo na četrtem mestu, medtem ko "vijolice", kot edina neporažena ekipa spomladanskega dela sezone, z devetimi zmagami in osmimi remiji ter enakim številom porazov zaseda peto mesto, kjer za Ljubljančani zaostajajo šest točk.

Ljubljanska ekipa se je pred domačim avditorijem predstavila trinajstkrat, kjer je šestkrat vknjižila poln izkupiček, štirikrat je gostom oddala točko, trikrat pa je ostala praznih rok. Z isto statistiko se lahko "pohvalijo" vijoličasti, le da se njihov izkupiček nanaša na gostovanja.

Se bo Rakovič poslovil od strelskega "posta"?

Pri izbrancih Dragana Skočića bo po povratku v ekipo -najprej je bil prisiljen počivati zaradi poškodbe, zatem zaradi rumenih kartonov – prva violina na zelenicah nogometaš z osmimi, sicer v jesenskem delu sezone doseženimi, zadetki. Tridesetletni kapetan ljubljanske zasedbe je tokrat nedvomno že lačen golov, zato bo zanimivo videti, ali bo zablestel ravno proti "vijolicam" … Štirikrat so v polno zadeli trenutno poškodovani Aleksandar Rodić, Ivan Jolić in v minuli sezoni še igralec vijoličaste zasedbe, Martin Pregelj, ki se je v zadnjem času prikazal v izvrstni formi. Zoran Zeljkovič in v Domžale posojen Alen Čoralič sta bila uspešna trikrat, dvakrat pa so bili učinkoviti Rok Elsner, Krunoslav Rendulić in Darijan Matič. S po enim zadetkom se na listi strelcev nahajajo Eric Akoto, Dejan Gerič in Boštjan Jelečevič.

Bo Pavlovič vrnil udarec nekdanjim?

Pri sedemkratnih državnih prvakih se z desetimi goli na vrhu liste strelcev še vedno nahaja Dimitar Ivanov Makriev, ki je v zimskem prestopnem roku odšel v Izrael. Osem zadetkov, a "zgolj" za barve nekdanjega kluba Kopra, je zabil 21-letni mladi reprezentant Dalibor Volaš, ki svoje strelske vloge bržkone še ni upravičil. Se mu bo odprlo v soboto? Kapetan Rene Mihelič je bil natančen petkrat, trikrat pa so nasprotnega vratarja premagali Elvedin Džinič, Dragan Jelič, Dejan Mezga in trenutni član beograjskega Partizana, Dragan Čadikovski. Dvakrat sta bila natančna Marko Popović in še en nekdanji igralec kluba izpod Kalvarije, Mitja Brulc. V statistiki s po enim zadetkom so pri Mariborčanih zapisani Armin Bačinovič, Suad Filekovič, Gorazd Zajc in Amel Mujakovič, ki trenutno brani barve lendavske Nafte. Če bo v vrstah ambicioznega ljubljanskega prvoligaša zanimivo videti prezentacijo Preglja, se poraja vprašanje, s kolikšno mero motivacije bo proti nekdanjim zaigral s strani Joca Pečečnika "očrnjeni" Zoran Pavlovič, ki v štajerski prestolnici doživlja novo "pomlad". Bo slednjo okronal s prvim zadetkom?

Iz ozadja: Katanec in Zahovič

Glede na to, da so "kockarji" v minuli sezoni debitirali v elitni druščini, sta se ekipi doslej srečali zgolj šestkrat. S petimi zmagami so doslej uspešnejši nogometaši iz štajerske prestolnice, ki so Ljubljančanom "prepustili" zgolj eno zmago. V letošnji sezoni sta po enkrat slavili obe ekipi. Potem ko so na štadionu ŽAK 16. septembra po zadetku Popovića slavili izbranci Branka Horjaka, je srečanje v Ljudskem vrtu 3. novembra odločil nekdanji igralec Maribora, že omenjeni Rakovič.

Sobotno srečanje pa bo zanimivo še iz enega razloga. Na nasprotnih straneh, sicer v stranskih vlogah, si bosta stala osrednja junaka slovenske nogometne pravljice, Srečko Katanec in Zlatko Zahovič. Kdo bo zmagal v tokratnem "dvoboju", bomo bržčas videli v sobotnih popoldanskih urah …

Ne spreglejte