Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
22. 11. 2008,
16.10

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Natisni članek

Sobota, 22. 11. 2008, 16.10

8 let, 5 mesecev

Velenjčani odhajajo iz Prekmurja neporaženi

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1
Nogometaši Nafte in velenjskega Rudarja so se v 18. krogu PrveLige Telekom Slovenije razšli z neodločenim izidom 1:1 (1:0). Končni rezultat je postavil nekdanji ''Lendavčan'' Fabijan Cipot.

Lendavska Nafta je tudi na deveti domači tekmi ostala neporažena. Proti velenjskemu Rudarju je iztržila neodločen izid, ki pa ima zanjo kar grenak priokus.

Lendavčani so namreč vodili z 1:0 in v zadnje pol ure igrali celo z igralcem več, toda kljub temu je gostom uspelo izenačiti in iz "negostoljubnega" Prekmurja odnesti dragoceno točko.

Čeh iz neposredne bližine

Kot predzadnji v letošnjem delu nogometne sezone 2008/09 je doslej neosvojljivo lendavsko trdnjavo naskakoval velenjski strateg Marijan Pušnik. Vselej neugodni in trdi "knapi" z vodilnim strelcem lige Junuzovićem so bolje začeli in sprožili prvi strel proti domačim vratom že v drugi minuti (Junuzović), a je žoga zletela čez gol. Lo Duca je nato po obetavni domači akciji slabo sprejel žogo, v 16. minuti pa je Naftin vratar Luk Junuzoviću obranil prvi neposredni strel proti vratom.

Oddolžil se mu je Lo Duca v 27. minuti, ko je močno streljal z desne strani, vratar Savić pa je žogo izbil v kot. Že v naslednjem napadu so gostitelji povedli. Nafta je izvedla kot, Brezovački je vrnil odbito žogo pred vrata, kjer jo je Čeh iz neposredne bližine zabil v nebranjeni del vrat. Gosti bi v 37. minuti skorajda izenačili. Dedić je poslal žogo pred Naftina vrata, močan veter je naredil svoje in Luk je s težavo odbil žogo v kot.

Iznajdljivost Cipota

Za prvo razburjenje v nadaljevanju je v 50. minuti poskrbel estonski reprezentant Vassiljev, ki je s 45 metrov skorajda presenetil Savića. Ta je z veliko sreče žogo vendarle izbil v kot. Naftina premoč v drugem delu se je stopnjevala z izključitvijo Goloba v 58. minuti. Rudarjev nogometaš je zaradi grobega naleta prejel drugi rumeni karton. Takoj zatem bi Adilović lahko odločil tekmo, potem ko je le za las zgrešil cilj. Kazen je sledila takoj. Gosti so izvedli prosti strel z leve strani, v gneči pred vrati Nafte pa se je najbolje znašel nekdanji član Nafte Cipot in iz bližine potisnil žogo v domačo mrežo.

Vassiljev je kmalu zatem silovito sprožil s 25 metrov, vratar gostov Savić pa je žogo v drugem poskusu le umiril. Pet minut pred koncem se je domačim ponudila nova priložnost za zmago.

Po podaji Jankovića je Ošlaj meril z glavo, velenjski čuvaj mreže pa se je izkazal. V sodnikovem podaljšku sta bila neodločna še Vassiljev in Ošlaj, Amel Mujaković pa je zapravil še zadnjo priložnost za domače, ko je z glavo streljal v Savićevo naročje.

Ne spreglejte