Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Ponedeljek,
9. 2. 2009,
18.45

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Natisni članek

Ponedeljek, 9. 2. 2009, 18.45

8 let, 5 mesecev

V petek ne bo večnega derbija

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1
Dogovor o obuditvi večnega derbija s prijateljsko tekmo v Ljubljani je padel v vodo. Predstavniki Olimpije so sporočili, da nimajo odobrenega dovoljenja za uporabo igrišča.

Klubsko vodstvo Olimpije je bilo za omenjeno dovoljenje dogovorjeno z upravljalci štadiona ŽAK v Ljubljani, a je pet dni pred srečanjem prišlo do neljubega preobrata. ''Travnata površina na edinem ljubljanskem štadionu, primernem za takšno pripravljalno tekmo, v petek ne bi omogočala primernih igralnih pogojev. Tudi vremenska napoved nam ne kaže v prid, saj so ves čas napovedane padavine. Zato smo se v pogovoru z upravljalci travnate površine s težkim srcem odločili, da bomo morali dvoboj odpovedati. Bili smo sicer še v stikih za kakšno drugo lokacijo, a se žal ni izšlo,'' je za Sportal pojasnil direktor ljubljanske Olimpije Aleš Remih, ''večni'' slovenski derbi pa bo najverjetneje počakal vse do prihodnje prvoligaške sezone. Seveda v primeru, če se bodo ''zeleno-beli'', ki so osvojili drugoligaški jesenski naslov, vrnili v druščino najboljših.

Predvidena petkova generalka sedemkratnih državnih prvakov pred nadaljevanjem tekmovalne sezone 2008/09 v Ljubljani je tako odpadla. Vodstvo vijoličastih se je znašlo v neprijetnem položaju, vendar je že navezalo nove stike. Najverjetneje se bo Maribor konec tedna pomeril z Dravinjo.

Ne spreglejte