Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Petek,
1. 6. 2012,
16.38

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Petek, 1. 6. 2012, 16.38

8 let

V kateri ligi bo igrala Nafta?

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Na štadionu v Lendavi bo drevi svečano, saj bo pred tekmo upov do 21 let zadonela slovenska himna. V klubskem smislu pa imajo ljubitelji nogometa na tem delu Slovenije manj razlogov za zadovoljstvo.

Da Nafte v prihodnji sezoni ne bo med prvoligaši, je bilo jasno še pred zaključkom tekmovalnega dela, saj so si Lendavčani nabrali prevelik zaostanek za Kranjčani. Vprašanje pa je, ali bodo po izpadu zaigrali v drugem najmočnejšem razredu, ali pa se celo preselili v najnižjo stopnjo tekmovanja. ''O tem težko sodim, to bo povedala Nogometna zveza Slovenije (NZS). Mi smo pritožbo na odločitve licenčne komisije, ki nam je v prvo zavrnila prošnjo za pridobitev licence, umaknili. Preprosto zaradi tega, ker nismo mogli zagotoviti vseh zadev in pritožba enostavno 'ne bi šla skozi'. Tako smo komisiji olajšali nekaj nepotrebnega dela,'' je Sportalu naznanil Marjan Drvarič. Direktor za organizacijo in marketing kluba, ki je tako ostal brez prvoligaške licence, še ne ve, kaj bo to pomenilo za nadaljnjo usodo kluba in kje bo klub v prihodnje sploh igral. ''Ne vem, kako je s časovnimi roki ter licenciranji drugoligašev oziroma tretjeligašev. O vsem skupaj bo zasedal še izvršni odbor NZS,'' je nadaljeval predstavnik Lendavčanov. Štadion Nafte bo drevi gostil kvalifikacijsko tekmo reprezentanc do 21 let med Slovenijo in Malto. Slovenski upi pričakujejo dober obisk in bučno podporo. ''Te ne bo manjkalo, saj imajo ljudje tukaj zelo radi nogomet. Zato mi je še toliko bolj žal usode kluba, a zadeve se ni dalo urediti. Na žalost ni denarja, da bi se pokrile luknje. Mogoče bi nam v drugi ligi uspelo nastopati, a bo to še stvar dogovora. Imamo namreč še stara dolgovanja,'' je dejal Drvarič, ki o konkretnih rdečih številkah v klubski blagajni ni želel govoriti, je pa potrdil, da jih bo javnost izvedela po klubski skupščini, ki je napovedana za 18. junij. Kanček nasmeha je na obraze ljubiteljev nogometa v Lendavi ponudila le odločitev licenčne komisije NZS, ki je Muri 05 potrdila evropsko licenco. Ker Fazanerija ne ustreza kriterijem za uradne dvoboje evropskih tekmovanj, bodo ''črno-beli'' nastopili v vlogi gostiteljev v Lendavi. ''Boljše, da je tako. Veliko hujše bi bilo za te kraje, ki obožujejo nogomet, če bi ostala brez prve lige tako Mura kot Nafta.''

O tem, kakšna bo usoda Nafte, na krovni nogometni zvezi za zdaj molčijo. ''Brez komentarja. Ko bo kaj bolj konkretnega, boste prejeli obvestilo za javnost,'' nam je povedal Matjaž Krajnik, vodja stikov NZS za stike z javnostjo. O časovnih rokih se ni želel konkretneje opredeljevati, je pa že sedaj jasno, da se bo na sestanku Izvršnega odbora NZS, po katerem se potrdijo končne podobe različnih tekmovanj za sezono 2012/13, odločalo tudi o prihodnosti Nafte.

Ne spreglejte