Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Četrtek,
27. 11. 2014,
15.45

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Tonči Žlogar NK Maribor NK Maribor Nissan

Četrtek, 27. 11. 2014, 15.45

8 let

Tonči Žlogar: Maribor je presegel pričakovanja in je fantastičen

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
O 5. krogu lige prvakov smo govorili s Tončijem Žlogarjem, nekdanjim slovenskim reprezentantom, ki je ravno v teh dneh nogometne čevlje postavil v kot in se podal v trenerske vode.

Pohod smo seveda začeli v skupini G, tam je Maribor izgubil z 1:3 v Lizboni proti Sportingu in zapravil možnosti za napredovanje, lahko pa z zmago nad Schalkejem, ta je tokrat z 0:5 klonil proti Chelseaju, v Ljudskem vrtu ponovi uspeh iz pretekle sezone in se uvrsti v šestnajstino finala lige Europa. "Sporting je bil boljši in je zasluženo zmagal. Portugalci so hitro prišli do zadetka in tekmo obrnili sebi v prid. Po zgodnjem golu jim je bilo še lažje, saj se jim je odprlo veliko prostora. Zmaga Sportinga je pričakovana, biti moramo realni," je povedal Tonči Žlogar, po novem trener italijanskega četrtoligaša Krasa.

"Maribor je v ligi prvakov naredil več, kot smo pričakovali. Za njim je fantastična sezona. Kar je najlepše, pa je to, da ima v zadnjem krogu še vedno možnosti za ligo Europa, kar je velik uspeh," se obračuna s Schalkejem že veseli nekdanji reprezentant. "V Ljudskem vrtu težko zmagajo tudi največji evropski klubi. Ne nazadnje tam do polnega izkupička ni prišel niti Chelsea, eden izmed glavnih favoritov za naslov evropskega prvaka, zato sem optimist. Maribor lahko zmaga in si zagotovi evropsko pomlad, nedvomno. Že v Nemčiji je proti Schalkeju igral odlično, po mojem mnenju je bila to celo najboljša tekma Maribora v tej sezoni, bil je boljši od nasprotnika, zakaj ga doma ne bi premagal? Upam, da mu uspe," je povedal Izolčan.

"Zaradi zahtevne evropske sezone pri Mariboru nekoliko šepa v prvenstvu, a zaostanek za vodilnimi Domžalami ni visok, prav tako ga čaka še zaostala tekma proti Olimpiji, zato verjamem, da bo do konca sezone stvari postavil na svoje mesto. Je pa za slovenski nogomet zelo dobro, da je prvenstvo izenačeno. Domžale vodijo, Celje igra odlično, korak z vodilnimi drži tudi Olimpija. Super. Tudi medijsko je prvenstvo, v katerem igrajo dober nogomet in ponuja nekaj zelo zanimivih posameznikov, vse bolj podprto. Skratka, slovenski klubski nogomet gre naprej," je vesel Žlogar, ki je v Sloveniji igral za Izolo, ajdovsko Primorje, Gorico in Primorje.

Juventus ničesar ne bo prepustil naključju

Potem smo se ustavili pri preostalih skupinah lige prvakov. V skupini A je Atletico Madrid premagal Olympiakos in si zagotovil osmino finala, Juventus je po zmagi nad Malmöjem v dobrem položaju pred zadnjim krogom, v katerem bo gostil prav Madridčane. "Juventus potrebuje točko in, kolikor poznam Italijane, tamkajšnji nogomet pa spremljam zelo podrobno, bo v zadnjem krogu igral na točko. Če bi zmagal, bi bil lahko prvi v skupini in si zagotovil lažjega tekmeca v nadaljnjem tekmovanju, a Torinčani ničesar ne bodo prepustili naključju. Mislim, da bo Atletico prvi, Juventus pa drugi. Dvomim pa, da lahko Juventus v nadaljevanju evropske sezone naredi odmevnejši rezultat. Italijanski nogomet v zadnjih letih močno zaostaja za angleškim, španskim in nemškim," pravi Primorec.

Liverpoolu ne bo lahko, a mu bo uspelo

Skupina B je ponudila še peto zmago madridskega Reala, evropski prvak je prišel do novih treh točk v Baslu, in remi Liverpoola v Bolgariji pri Ludogorcu. Angleški nogometni velikan bo v zadnjem krogu gostil Basel in ga bo moral premagati, če želi videti osmino finala. "Basel spremljam že nekaj časa, v gosteh igra zelo dobro. Morda celo bolje, kot igra doma, zato Liverpoolu, ki je zaradi slabših rezultatov v tej sezoni pod velikim pritiskom, ne bo lahko. Kljub temu pa prednost dajem Liverpoolčanom," sporoča Žlogar.

Francozi bodo izločili Ruse

V skupini C je Zenit premagal Benfico, Monaco pa je bil boljši od Bayerja v Leverkusnu, Nemci so si kljub porazu že zagotovili eno izmed prvih dveh mest. V zadnjem krogu je v najboljšem položaju Monaco, ki mu za napredovanje zadostuje že remi z domače tekme proti Zenitu. "Mislim, da bo Francozom, ki sicer ne navdušujejo, a imajo zelo čvrsto obrambo, uspelo," je bil kratek naš sogovornik.

Ne zna si razložiti zgodbe Borussie Dortmund

Borussia Dortmund in londonski Arsenal sta si že zagotovila napredovanje v skupini D. Kluba, ki spadata v evropski vrh zadnjega desetletja, v tej sezoni delita isto usodo. V Evropi sta prepričljiva, v domačem prvenstvu pa nizata razočaranje za razočaranjem.

"Predvsem Borussia me s slabimi rezultati v nemškem prvenstvu preseneča, saj v Evropi igra zelo dominantno in všečno. Težko si razlagam, zakaj je tako. Arsenal je tudi v ligi prvakov v tej sezoni manj prepričljiv, kot je bil v prejšnjih. Je pa res, da ekipa Arsena Wengerja spomladi vedno igra bolje, zato bo zanimivo videti, kaj se bo dogajalo v nadaljnjem tekmovanju. Ko se bo čez tri mesece nadaljevala evropska sezona, je mogoče prav vse," je zanimivo razmišljanje podal 37-letni zdaj že nekdanji nogometaš.

V Rimu je mogoče prav vse

V skupini E nastopa klub, za katerega stiska pesti. Roma, ki je zmago v Moskvi pri CSKA zapravila v izdihljajih tekme in zdaj v zadnjem krogu za napredovanje potrebuje zmago nad Manchester Cityjem pred domačimi navijači. Razen Bayerna Münchna, ki je napredoval že pred časom, imajo vse tri ekipe pet točk. Tudi CSKA, ki bo v šestem krogu gostoval na Bavarskem, še ima možnosti za uspeh.

"Olimpijski štadion v Rimu bo poln, Roma igra dobro v italijanskem prvenstvu, zanimivo bo. Roma mora zmagati, zato je v prednosti Manchester City, a mogoče je prav vse," se razburljivega večera, ki sledi čez 14 dni, že veseli Žlogar.

Z Barcelono je podobno kot s špansko reprezentanco

V skupini F sta z novima zmagama vlogi favoritov upravičila PSG in Barcelona, oba sta seveda že v osmini finala. Izpolnila sta minimalna pričakovanja navijačev, kaj pa lahko naredita v nadaljnjem tekmovanju? "Oba kluba merita na vrh, seveda. PSG ima izjemno izkušeno ekipo s številnimi vrhunskimi posamezniki. Barcelona je spet prišla v zmagoviti ritem in se počasi sestavlja. Je pa to ekipa, ki je svoj vrhunec že dosegla. Podobno kot španska reprezentanca. Počasi se pojavljajo menjave, kar se vidi tudi na rezultatih," je o katalonskem in pariškem nogometnem velikanu povedal Žlogar.

Dobri so, a ne bodo prišli daleč

Za konec še skupina H. Tam sta se v osmino finala uvrstila Šahtar, pa čeprav je tokrat doma izgubil z Athleticom Bilbaom, in Porto. "Šahtar je ekipa, ki je stalnica v evropskem nogometu in je osvojila tudi naslov v ligi Europa. Igra dober nogomet, v svojih vrstah ima številne Brazilce. Tudi Porto ni slab, a vseeno dvomim, da bosta ti ekipi prišli daleč," je daljšo analizo sklenil vedno hvaležni sogovornik, ki je v zadnjem desetletju in pol navduševal v vlogi nogometaša, od zdaj pa ga bomo lahko spremljali na trenerski poti.

Ne spreglejte