Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Torek,
10. 6. 2014,
15.07

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Urugvaj Luis Suarez Zoran Pavlović

Torek, 10. 6. 2014, 15.07

7 let, 12 mesecev

Težave Luisa Suareza so za Urugvaj celo dobrodošle

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
O Urugvaju smo se pogovarjali z Zoranom Pavlovićem, nekdanjim slovenskim reprezentantom, ki je proti tej južnoameriški izbrani vrsti nastopil na prijateljski tekmi leta 2001.

"Te tekme se dobro spomnim predvsem po tem, kakšne snežne razmere so vladale na cesti, ko sem se vračal domov. Pravi metež je bil, komajda sem prišel domov. Sicer je bila tekma zanimiva. Izgubili smo, a smo dokazali, da smo dobri. Lahko bi tudi zmagali. Je pa res, da je bil takratni Urugvaj veliko slabši, kot je ta, ki ga poznamo danes. Takrat je bil zvezdnik le Alvaro Recoba, zdaj je takšnih kopica," se je poraza v Kopru z 0:2 iz leta 2001 spomnil Zoran Pavlović.

"Zdaj Urugvaj spada med reprezentance, ki lahko presenetijo iz ozadja. Med glavne favorite prvenstva ga ne uvrščam, a prav gotovo lahko Urugvajci pridejo daleč. Ekipa, ki ima v svojih vrstah Luisa Suareza, Edinsona Cavanija in Diega Forlana, če naštejem le tiste največje zvezdnike, je prav gotovo lahko optimistična," pravi nekdanji reprezentant, ki je zamenjal veliko število klubskih dresov. Med drugim je bil tudi član zagrebškega Dinama, dunajske Austrie in kapetan Maribora.

Od Anglije in Italije so boljši

Nedavno prijateljsko tekmo proti Sloveniji v Montevideu si je seveda ogledal, a zmaga z 2:0 ne vpliva preveč na mnenje, ki si ga je oblikoval o Urugvaju. "To je bila prijateljska tekma tik pred začetkom svetovnega prvenstva. Vsi so igrali z rezervo, saj si seveda niso želeli, da bi se kdo poškodoval tik pred začetkom spektakla. Ko bo šlo zares, bo povsem drugače. Zato res ne morem povedati kaj pametnega o tem, kar sem videl na tekmi proti Sloveniji," pravi Pavlović.

Urugvaj je sicer v zelo zahtevni skupini, v kateri se bo za napredovanje potegoval še z Anglijo, Italijo in Kostariko. "Urugvajcem se lahko zalomi že tam, a vseeno mislim, da so boljši tako od Italije kot tudi od Anglije, zato mislim, da bodo prišli iz skupine. Se pa seveda nikoli ne ve. Če me vprašate, do kam bo Urugvaj prišel, bi rekel, da do četrtfinala," je še povedal izkušeni nekdanji nogometaš.

Lahko se je spočil, kar mu bo koristilo

Za konec smo nekaj besed namenili brez dvoma prvemu zvezdniku Urugvaja, Luisu Suarezu, ki bije bitko s časom. Napadalec Liverpoola, najboljši strelec angleške premier lige, je bil pred kratkim operiran in še ne ve, ali bo do začetka prvenstva nared.

"Če ne bo pripravljen, je to za Urugvaj seveda velik minus. Kolikor spremljam, pa se mi zdi, da bo nared. Da ne bi bil v pravi formi, se ne bojim. To, da ni treniral in se je lahko spočil, bi mu lahko celo koristilo. Po naporni sezoni, v kateri je res blestel in bil zame ob Lionelu Messiju in Cristianu Ronaldu najboljši nogometaš na svetu, bo morda zato še boljši. Njegove težave so za Urugvaj celo koristne," je z odgovorom malce presenetil Pavlović, ki komajda čaka, da se nogometni spektakel v Braziliji začne. "Seveda. Tako kot polovica ljudi na tem svetu," je povedal za konec.

Ne spreglejte