Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Četrtek,
28. 11. 2013,
11.19

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

NK Maribor NK Maribor Ante Šimundža Martin Milec Željko Filipović Dejan Mezga

Četrtek, 28. 11. 2013, 11.19

7 let, 12 mesecev

Tavares še vprašljiv, želja po zmagi nikakor

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Pred nogometaši Maribora je zadnje gostovanje v skupinskem delu lige Europa. Na zadnjem v Belgiji so se veselili zgodovinske zmage. V Rusiji bodo skušali Rubinu vrniti za visok poraz v Ljudskem vrtu.

Mariborčani po domačem porazu z belgijskim podprvakom še vedno ostajajo v boju za drugo mesto, ki zagotavlja evropske nastope tudi po novem letu. Za dosego cilja bi bilo dobrodošlo osvojiti točko ali tri na gostovanju v Rusiji, a bo naloga vse prej kot preprosta, saj je Rubin Kazan najboljša ekipa v skupini D, kar dokazuje tudi s tem, da si je že dva kroga pred koncem zagotovila nastop v 1/32 finala. "Rubin je favorit. Igra na domačem štadionu, v skupini je osvojil največ točk. Omenja se možnost kakšne rotacije v domačem moštvu, a to ne pomeni, da nas čaka lažja naloga. Ne glede na sestavo enajsterice bo Rubin iskal priložnost za zmago, potrditi želijo prvo mesto. Mi pa bomo osredotočeni na naše zadeve, sposobni smo priti do dobrega rezultata," razmišlja Ante Šimundža, ki je z zadnjimi zmagami v domačem prvenstvu vrnil mir v Ljudski vrt, razigranost v napadu pa dokazal s petardo, ki je počila v domžalski mreži.

Mezga: Ne poznamo strahu

V prvem krogu skupinskega dela lige Europa je bilo obratno. Takrat je petarda odmevala v ušesih Jasmina Handanovića, ki je prejel pet zadetkov, Rubin pa postal prvi klub, ki je na evropskem gostovanju v Mariboru dosegel tolikšno število golov. Maribor se Tatarov, ki v ruskem prvenstvu kažejo povsem drugačen obraz kot v ligi Europa, vseeno ne bojijo. "Nismo prišli sem, da bi jim priznali premoč. Verjamem, da lahko pokažemo, kaj zmoremo. Imamo kakovost in ne vidim razloga, zakaj ne bi skušali presenetiti favoritov. Ekipa ne pozna strahu, radi bi predstavili zgodbo o zelo dobrem Mariboru tudi v Rusiji," je na novinarski konferenci pred srečanjem poudaril Dejan Mezga.

Milcu ustreza igranje v hladnejšem vremenu

Hrvat s slovenskim potnim listom še ne ve, ali bo na igrišču zaigral skupaj s kapetanom Marcosom Magnom Moralesom Tavaresom. Napadalec Maribora, ki je v štirih evropskih nastopih utrpel že 14 prekrškov in je v tej rubriki na prvem mestu med vsemi udeleženci tekmovanja, še čuti bolečine v gležnju. Njegovo stanje je vedno boljše, prestal je tudi obremenitve na sredinem treningu, a je njegov nastop še vedno pod vprašajem. Odgovor bo znan šele tik pred tekmo. "Vsaka tekma je nova zgodba, ob nabiranju izkušenj pa nas seveda zanimajo tudi točke," dodaja Željko Filipović, eden izmed številnih reprezentantov v mariborskih vrstah. Nastopil je tudi na tekmi s Kanado, tako kot Martin Milec: "Ustreza mi igranje v hladnejšem vremenu, to ne bo moteče. Mrzlo je bilo že v Šenčurju, pa sem dosegel dva zadetka," se je desni bočni branilec v pogovoru za uradno stran nasmejal ob vprašanju, ali ga bo kaj motil ruski mraz.

Ne spreglejte